kandungan 23 minggu

hi nak tanya pengalaman ibu2. jangan marah ye,saya ada juga baca artikel pasal gerakkan janin tapi saja nak tahu pengalaman ibu2 semua. kandungan saya skrg 23 minggu alhamdulillah...time ni saya dah boleh rasa gerakkan baby tapi on off. kadang2 aktif kadang takde rasa ...normal ke mcm tu?

2 Balas

Normal.. sbb ruangan masih luas 23w tu.. saya masa 23w baru rasa vibrate yg kuat je, klu tengok perut kadang je nmpk gerakan. masa 26w bru jelas semua gerakan tp masi on off jg masa ni. Start kira gerakan masa 28w syukur baby aktif dan gerakan full 10kick sllunya jam 1/2pm. Skg ni dah 31w tiap masa rasa gerakan baby dah sbb dia dah makin besar. Mula2 heran jg, tp bila tanya sepupu yg kerja midwife mmg kalau dah masuk 31w gerakan baby sangat jelas dan boleh faham patern dia, senang nak tau baby aktif ke tak masa ni.. Tp tulaa, semua org x sama, sy cuma share je pnglaman sy hehe

Normal.. sbb bru 23 weeks.. masih byk ruang utk bby gerak..mmg akan rasa on off..