Pregnant atau tak

Lewat period 3 hari and ada cramp kadang kadang. Am i preg? Kena g klinik atau tunggu dulu?

Pregnant atau tak
13 Balas

congratulations. kalau gi awal , doktor suruh dtg kemudian sbb blm nampak kalau scan. kos lagi. saya kalau pregnant, test 2 3 guna yg line mcm ni , pastu baru beli yg digital punya dia ada bacaan bape week.. kalau confirm , tunggu seminggu lebih pastu baru gi doktor untuk scan sama ada dlm rahim atau tak. pernah pergi awal tapi belum nampak apa. so kena dtg semula.

+ . tahniah . pergi 7w keatas okay . kalau bru bru ni biasa nmpk / tak nmpk je . jd nt kita strss tak nmpk . mcm sy ritu 4w6d kantung kecik . 6w6d alhamdulillah nmpk janin & heartbeat . 7w5d nmpk dah jelas janin tu . . mmg akn rasa cramp sikit , sy smpai skit pinggang awal awal pregnant . bykkn rehat , mkn makanan berkhasiat .

+ve tu . biasa org g klinik 8w ke atas untuk confirm scan . kalau pergi awal² takut belum nmpk lg . 12w buka buku . cuba sis repeat lg urine pertama esok n lusa pakai upt lain pulak . kalau 2 line jugak mmg pregnant. jaga diri sis jgn buat kerja berat dulu

Positive tp masi samar lagi. Pg klinik pun scan x nmpak ape lagi. Kalau saya selagi xde spotting/bleeding/sakit perut teramat, thn saya akan tundah lepas 2-3 minggu baru scan.

cuba sis kira dah berapa week since last period, lepastu better gi scan 6w ke atas sebab risau 4/5w tak nampak nanti sis overthinking pula. btw, tahniah sis! double line tu insyaAllah.

Alhamdulillah. tahniah sis. double line tu. nanti kalo nak double confirm bole gune clear blue digital. tu InsyaAllah tepat. for now, jaga diri, makan asid folic ye. take care

kira last period .n kalau belom sampai 8week atau ke atas tunggu dulu .Sbb kalau pregnant pergi klinik pun baru nampak kantung kalau awal2

tahniah awak. awak ingt first day last period. ? kalau dh tahu nk tunggu 6 week untuk scan pengesahan kehamilan pun boleh

preggy tu,blh g cek kt klinik swasta dlu..nnt baru buka buku pink kt kk

Alhamdulillah.. tahniah sis.. double line 😍