Cramp period or pregnant?

Hi bakal mommies! Nak tanya, semalam pergi scan dekat klinik untuk confirmation pregnant sebab dah 3 hari lewat and upt naik double line tapi samar2. Bila scan, doc nampak macam ada 2 kantung, tapi blurry. Dia tanya ada fibroids ke? Saya terkejut sebab last time scan doc kata rahim saya cantik normal. So dia pun tak sure sama ada tu kantung atau fibroids (hopefully kantung lah). Doc kata it's too early to judge and minta saya tunggu lagi 2 minggu untuk datang scan semula sebab kandungan sekarang baru 4minggu 3 hari. So hari ni dah hari ke 4 lewat period, but tetiba bawah perut (ari-ari) rasa tak selesa on off. Kadang rasa macam cramp, kadang rasa cucuk. Bila check tak ada darah. Bakal ibu yang lain ada rasa macam ni tak?

2 Balas

saya pun ada rasa macam tu juga, awal2 test tak naik langsung line..tak sure Salah cara ke apa..sec test naik lah line tapi samar2..third test pakai clearblue dan test waktu air kencing first awal pagi tu Batu nampak clear sikit double line huhu..Dan mmg skrg ada rasa macam cramp2 senggugut haha..kadang2 rasa juga kat bahagian bawah tu..tapi tak tahu lah..org kata normal..saya pun tak sure sebab first pregnancy jugak huhu

5mo ago

haah cuma mild senggugut sebab saya tak pernah senggugut betul2 haha..moga Allah mudahkan urusan kita🤭

Sama sis. Tapi selagi tak cramp mcm senggugut trok dan berdarah. Insya Allah tak ade ape ape. Just jage diri dan jage kandingan baik baik

5mo ago

baik2. setakat ni tak ada darah lagi and tak teruk. alhamdulillah! so memang kena banyak baring je lah ni