Minum air gula

Lega betul dah settle minum air gula. Rasa air gula tu takde la manis mana. Macam pernah rasa pun ye ? tapi yelah nak puasa dari 10 mlm tu, jenuh nak tahan perut pedih sebab dah biasa makan sebelum tido dgn sarapan. Semoga result air gula okay laa. Taknak minum dah puasa2 ni ?

17 Balas

Insyaallah ok sbb saya hritu minum air gula, saya expect sangkut diabetes sbb hari2 saya bedal benda manis. Tealive lh kek lh semua benda manis saya telan. Tapi alhamdulillah clear je result, sampai doc tanya saya ade muntahkn balik ke air🤣

4y ago

Bp sy check dkt rumah je sbb sebelum ni pun dah kena check setiap 2 hari. Nak ke klinik jenuh 😅

Saya dulu minum air gula perisa oren tu.. Boleh habiskan tp tetap xsuka sbb perit masa air tu lalu kat tekak. Rasa mcm kordial oren yg belum tambah air tu. Nasib baik xde sangkut gdm.

4y ago

Hahah ah bedal laa ek. Tak mau minum lagi dahh 😂

sy da 2x minum air gula..1-2jam sblm g klinik tu sy xmkn...lps minum air gula setengahjam sy minum air putih😅alhamdulillah before minum air gula 3.8 after minum air gula 5.1

4y ago

Oooo lain tempat lain cara eh. Tapi kalau result okay takpe laa 🤗

Untung lah lepas.. Saya terlebih 1 angka ja.. Trus sgkut gdm😔.. Misi nih xleh bwa bincang lh.. Sblum minum air gula 5.1 ja lpas minum 5.5 ja😅

4y ago

Aduhhh taknakk 😅 kalau minum air gula tu mungkin boleh, yg tak boleh bila amik darah. Takut jarum 🤣

saya 2x da minum air gula alhamdulillah tak sangkut gdm, minum pun laju2 nurse pun trkejut, saya ckp la sbb lapa kot tu laju je minum hahahaha 🤭

4y ago

Hahaha sy ingat nak minum laju2 tapi kang termuntah, malu pulak 😅😅

Tadi Nurse Call, suh datang klinik ambil keputusan,. Masalahnya, tk jelas, kna bt BSP kot.. Pasrah lh apa2 keputusan ptg ni.

4y ago

keputusan saya pun doktor was2 sbb after minum n amik darah kali ke dua gula turun. so diorang still suspect gdm & skrg kena buat bsp stiap 2 minggu smpai bersalin. kandungan baru 14 minggu

saya baru Jew minum air gula 17/4 baru2 ni alhamdulillah Result ok,akan minum sekali lagi nanti 28week,harap2 Result ok lah

4y ago

Samalah saya sis. Akan minum kali ke2 air gula awal bulan7 nanti. Awal2 nurse dah tulis tarikh temujanji. Get ready jelah dari sekarang hehee

Kan...sy tgk org post jd tkot..tp bila minum ok je plak...tgk keadaan bdn jugak kot.. Alhamdulillah result sy 4.9..

4y ago

sy 8weeks da kena minum

mybe la...tp kalau rase xbetol.jgn ekot cara sy sis,sy just share pengalaman minum air gula je..

Saya 13.5 ni kandungan 28mggu.. Boleh minum air 0 ke lepas minum air gula?

4y ago

Dah terminum smlm sbb risau terkeluar balik. Aduhh 🤣