minum air gula

Baru lepas minum air gula. Masa mula2 minun tu rasa mcm oh not bad la air gula. Pastu dah last2 tu hahahahaa baru la rasa mcm nak muntah ? dah la mmg jarang minum air manis hahaha

10 Balas

Hahahah sama lah! Mula2 macam eh terror lah saya. Kacang putih minum habis sekaligus Saja. Lepas 1/2 jam, air gula tu mcm masih tersekat kat throat tak blh digest. Hampir hampir muntah 😭 nasib seminggu later, doc beritahu blood test normal🥳 sacrifice was worth it

5y ago

Alhamdulillah. Sama lah. Normal. Hehs

Sy next month kali ke-3 minum air gula.. 1st dgn 2nd dua2 termuntah.. yg 1st termuntah sbb g toilet nk kencing. Yg 2nd termuntah sbb terbau busuk lori sampah lalu. Dugaan apakah kali ketiga nanti 😅

Air gula mmg wajib minum during prengnancy ke? Sbb saya dah nak masuk 30w tp tak minum lagi and nurse or doc pun takde kata ap pasal air gula ni.

5y ago

Kalau check up kt kk mmg itu lah mjd igaun. Dh skrg umur 25 dh kena saring utk GDM. Selain faktor history family yg ade GDM, perningkatan berat badan yg ketara,

Sy suka makanan n minuman manis jd air gula senang nak telan haha

5y ago

Alhamdulillah . Ok lah tu hehe

Sis dah berapa weeks? Ade orang ajar saya minum pakai straw

5y ago

Oh sama lah kite berat naik banyak hehe. InshaAllah amin ❤

Kikiki sama 😂 tahniah sis dah lepas 😍

5y ago

Hahaha tapi kena tunggu result pulak hehe semoga okey je semuanya. Utk sis jgak

Tggi dgn berat pon dia ambik kira..bmi sy 28...so kne minum air gula..berat x serata dgn tggi...

masa sy kene minum air gula sy tengah selesema so mmg tekak ta rasa apa.. alhamdulillah lps minum to tak rasa loya atau nak muntah 😄

Saya pn rasa mcm tu.. Tak lah terus sangat rasa dia.. Tapi lepas minum tu, memang rasa berpinar mata 😅

Next month sy kene minum for 2nd time, cz of berat naik 😅😅 first ritu normal, harap yg 2nd pon xsngkut

5y ago

Masa baru masuk 16weeks, yup dalam sebulan naik 2kg, sbb tu kene minum lg