Serba salah

Kucing saya aktif sangat. Saya suka tengok dia aktif main lari² lompat. Tapi itu laa, bila tiba perangai dia, dia suka datang jilat² muka ni, gigit².. kadang² waktu kita baru duduk nak rehat. Datang laa.. saya pulak kekadang tu geram terus ambik dia campak tepi. Dia dtg lagi, campak lagi, dlm hati geram + kesian. Bila dia tido mcm ni, saya gosok laa, kesian. Dia nak manja tp xkene dgn mood kita. And ada juga saya jentik telinganya😌, orang kata nak ajar kucing supaya xnaik meja dan korek sampah, jentik teling.. saya buat laa, tp rse kejam😌.. kucing saya ni, pagi, tengahari dan malam duk dlm rumah. Tengah hari mcm sekarang, tido dlm aircond. Petang saya dtg husband bawa jalan².. masa dia kecik masih menyusu, maknya lari.. Saya doa moga² minta Allah jauhkan daripada terkenen ke ank dalam kandungan saya apa yg saya buat kat depa 2 ekor ni. Jentik², campak², dan marah mulut...

Serba salah
31 Balas

Kami pn ada 6ekor kucing yg smua manja2 bila sya marah2 dorang akan diam fham. Tpi lepas tu sya akan sentiasa minta maaf bukan sengaja mau marah,

Spray air je klu nakal.. Sy pn tgh preggy.. Kt rumah ada 7 ekor kucing.. Masing2 ada perangai masing2.. Hilang stress tgk depa ni.. Hehehee

tiap kali balik kerja. dia ni yang saya cari dulu.dia naik atas perut,jilat muka,cium cium.rutin setiap hari.

kcing sya ni klau dia nk tdo msti akn sndar dkt perut saya dlu jilat bulu lps tu bru dia tdo...x thu lh knpa🤣

Macam kucing saya lah, kadang saya geram saya gigit dia balik. Abis satu rumah dia kejaukan saya 🤣🤣

Mcm xda kaitan jer soalan sis dgn pregnancy & baby o feeding🤷🏻‍♀️

Rindu nye nak bela kucing. Tp tula anak ade asma. Kdg2 main dgn kucing jiran sebelah je. 😂😂

saya ada 11ekor kucing sekarang tengah pregnant kadang marah juga lepas tu rasa bersalah sangat

Teringin bela kucing tp husband tak bagi 😭 dia kata bahaya utk kesihatan sbb tengah pregnant

4y ago

hihi saya pernah warded. pasalnya hari² cium kucing. bulunya melekat and kotoran yg dia jilat jari saya ni saya tak care, jd baby kurang aktif, tambahan pulak saya penat kerja hehe. then sekarang saya kurangkan cium kucing n bagi depa jilat. but depa stay dalam rumah 24jam🥰 alhamdulillah selamat semua.

biasa la tu, selalu dapat kasih syg dari maknya.. tiba nak dapat adik mak dah tak layan..