Ada spa2 yg blh kongsi petua mcm mn nak dptkan zuriat sy da 3 thun x Di kurniakan zuriat

Klau sy nak tau n nak dgr dr korang smua

22 Balas

ini cara saya.. sebenarnya bukan utk pregnant tp lebih kpd nak kurus. alhamdulillah Allah bg rezeki sy terima. sy ttc 3 tahun juga 1. tidur awal.. nampak simple tp effect dia besar. kita akan bgun pg dgn lebih ceria. pling lewat jam 10:30pm utk tidur. tp biasa siap solat isyak terus baring borak2 dgn suami smpai tidur. 2.HINDARI STRESS pesan dekat suami tlg jgn buat sy stress, kemas rumah sama2, masak sma2, sama2 saling tlg menolong 3. no fast food, no makn kat kedai, semua masak sendiri.. healty food byak mkn syur hijau 4. bersenam.. bila selalu bersenam automatik akan rasa happy.. ikut senaman yg kita suka. nak lagi best exercise dgn suami. mcm2 aktiviti blh buat dgn suami cnthnya menari dgn dia seronok hari2 rasa mcm bru bercinta. 5. tolak makanan manis 6. air putih at least 2.5lit sehari 7. ubah cara doa setiap kali solat sy doa mcm niy " Ya Allah aku memohon keampunan dari mu.. andai aku dan suamiku ada berbuat dosa yg kami tidak tahu.. andai ada dosa yg menjadi penghalang untuk kami mendapat zuriat.. ampunkanlah kami Ya Allah.. sesungguhnya engkau maha pengampun. kurniakanlah zuriat yg bainkpd kami dalam masa terdekat ini Ya Allah sesungguhnya engkau maha mendengar" 8. sentiasa bersyukur, dan berlapang dada, berusaha buat pasangan kita bahgia, buat suprise, bg hadiah, bg bunga, candle light dinner, bila pasangan bahagia kita pun akan bahagia. dlm rumah sendiri pun xpe

Download period tracker & tahu masa subur. Beli strip opk & check betul ke subur. Atau check kesuburan guna alat thermometer yg check suhu badan pd lidah. Boleh study kt google. Ketika bersama & jika guna pelincir, pakai pelincir yg mesra sperm mcm pre-seed (maaf ye bahasa sy). Lepas bersama, jgn terus basuh & tinggikan kaki. L

Sis beli ovulation tracking kit dekat shoppe, tracking hari kesuburan sis setiap hari selepas period, kalau naik double line, itu tandanya sis subur dan bersama dengan suami sekerap mungkin bagi tingkatkanchances utk hamil. Selepas bersama jgn stress², stress suami isteri juga menyebabkan sukar utk hamil.

Sy hr tu try jus mamomhope... 3 botol xlekat. Pastu order lg 2 botol sy pnya & 2 botol (enerjax) untuk suami. Baru minum botol pertama, terus lekat. Dlm masa yg sama suami berhenti rokok & mkn vitamin c time tu. Try la kot berkesan.. Sbb sblm tu sy try mcm2 produk dah. Tak serasi agaknya...

Sis cek dlu kesuburan laki bini dlu. Klu dh cek bru blh thu sape yg bermasalah. Lps tu bru usaha yg mana bermasalah tu. Klu x sis xkan thu apa prob yg buat sis lambat hamil.. Sy doa kn sis dikurniakn zuriat 1 ari nnt. Aamiin

Hibatus sauda setiap hari. Kalau masalah period x teratur, sy syor buat rawatan pemulihan aura. Follow FB QI Wellness Centre dan Qi Community sis. Boleh tanya sis Hasmina (FB : Teratai Putih)

4y ago

Trima kasih atas info yg d brikan

try jus mamariam.. sy consumed 1 botol.. terus lekat.. kawan pun pun minum sebotol lekat.. lagi 2 org minum.. x lekat lagi.. tp masalah period dan keputihan diorang improved..

Sy pon lmbt dpt zuriat...4thn..now tgh preg,sy dlu g cek doc pakar suami isteri n mkn suplmnt yg doc bg...alhamdulillah lps 6bln mcm tu sy preg...n sy slalu mngurut jgk...

4y ago

Saya ambil folid acid je , then tengok dkt calender . Time ovulation tu saya cuba bersama dengan suami , in sha Allah

Buah zuriat + folic asid + supplement tmbahan dalaman Cuba ni..sbb sy pun lbh 11 thn bru preg selepas ikhtiar mcm2..