Mom blom kawin lg

Assalamualaikum,nk Tanya ad x mommy yg blom kawin tp preg..nk tau klau bersalin nnt mcm mn Sy dgr kne ad waris🥲tapi Sy x de waris mna²..Sy pun tinggal sendiri je,klau bersalin swasta prosuder mcm mn ye n kerajaan mcm mna plk🥺blh tlg x?

1 Balas

kalau muslim, wajib ada waris bwk keluar masa discharge. mak ayah adik beradik nenek atok mak sedara bapak sedara boleh. nnti jkm dtg interview. kalau swasta xyah waris tapii kena byr, normal 3999 above x termasuk package baby, selalu 3999 ni utk 3d2n dlm ward. kalau baby ade problem lain or mommy ade complication masa lepas bersalin, kena tambah duit lagi. x termasuk ecv ke induce ke ape ke. czer 8999 above. so u kena standby minimum 12k to 15k utk swasta incase ade emergency dh xyah nak crik duit. byr je terus.

2y ago

nk bersalin swasta kena appointment. and wajib check up dkt swasta min 2 kali. atau terus je pg checkup dkt swasta. xyah checkup kk since swasta sng lagi utk ikut time kite.