8tahun kwin blm d kurniakan zuriat

Assalam hi semua, ada petua x supaya mudah lekat sy pernah keguguran tahun 2015 Smpai skg sukar lekat? sy lewat period seminggu bila test 3hari lepas +ve excited sy masa tu? tapi bila cek kelmarin subuh -ve☹️ sy bhrp tahun ni tahun terakhir sy menanti zuriat,

34 Balas

sebelum bersama minta suami berdoa bersama2 awak.. masa masukkn tu bismillah. lepas dh enjoy sume (jgn fokus nk anak tp enjoy ms bsma) lps suami n awak dh klimaks n suami dh pancut.. rendam sekejap. means jgn cabut lg.. bia dlm bdakap dlu..ms bdakap tu.. kiss la suami.. n ckp terima kasih syg awak bla3 romantik ..lepas tu masa suami pegi toilet nk cuci ..awak terus duduk hadap dinding n angkat kaki menghala dinding bia dinding support bdn awak jd huruf L. kalau laki tnya knp ?, awk ckp nk air masuk dlm .pastu duk dlm 1 minit 2minit kalau tahan.. n pi cuci.. L shape position in exercise against wall. asenya la. sy tak tahu nk explain. sy buat sekali pastu lekat 😂😂 . Rezeki anak ni ketentuan Tuhan jg.. Maybe belum lagi rezeki. Berdabar berdoa tawakal.. Allah dh susun yg terbaik. Bersangka baik pd Allah. Jangan stress2.. Enjoy marriage life.

Waalaikumussalam. Macam sy tunggu 9 tahun nak pregnant anak sulung. Sampai habis redho dah utk nak ada anak sendiri,sy & suami ada amalkan aktiviti sihat,setiap malam berbasikal & tiap Ahad berjogging. Kami bersukan sekadar minat je. Hampir 2 tahun bersukan buat benda sama je. Alhamdulillah.. doc kata BMI sy & suami cantik, kemungkinan besar boleh pregnant,sampai masa tengah pregnant 2 bulan masih berbasikal & berjogging. Coz sy x tau & tak sangka sangat pregnant. Cz dah habis redho masa tu utk fikir pasal anak. Tawakal habis dekat Allah. Alhamdulillah skrg dah 6 bulan lebih kandungan,dan masih lakukan exercise tiap pagi berjalan 30 minit. In Shaa Allah adaw rezeki sis tu,jaga makan, amalkan gaya sihat,jangan stress & serahkan segalanya pada Allah. ☺

Saya 14 tahun menungu zuriat...tahun lepas masa raya saya gugur..kandungan masih awal masa tu..lepas tu saya amalkan minum susu kambing fresh..untuk kali pertama saya minum blend dgn kurma segengam..minum suami isteri...awl tahun saya berubat sebab ada ganguan alhamdulilah sewaktu berubat tu saya hamil..sekarang tengah tunggu masa .susu kambing segar saya tk putus minum sampai sekarang..sis boleh cuba petua ni..insyallah dengan izin allah sis pn akan hamil..yg penting doa dn berusaha..

Jgn putus asa sis..sya 12 thn mnunggu..akhirnya 2017 dkurniakan juga zuriat slps preg luar rahim 2015.alhamdulillah now preg anak ke 2..jaga pmakanan..kurgkn mknan berminyak..klu bole mkn mcm lauk org brpantang..rebus²..panggang..diet skit..no fastfood..ais elakkan..exercise stiap hari.. wlupun simple exercise..mkn makanan sunnah..dan jgn lupa berdoa dan selalulah baca doa nabi Zakaria..insyaallah..itu yg sya usahakan sya share..sya doakn sis bergelar ibu 1 hari nti

jaga pemakanan, jangan stress, jgn skip asic folid, kerapkan bersama suami bila waktu subur, bersama suami sebelum subuh(3ke5pagi, sperma aktif) suami jangan merokok, sebelum bersama suami baca doa sambil tapak tangan letak kat dada suami. Ini Antara tips yg saya amalkan😊 jadi tak jadi hanya Allah juga yg perkenankan..inshaa Allah..jangan berhenti mintak pada ALLAH ya sis❤

sy dan suami cuba kurma dhuha by bonda rozita, dan mengurut. tu usaha dan ikhtiar kami yg terakhir sebelum dpt double line☺ sebelum ni da bnyk try n error supliment, cuba x amik supliment pun dah. xtau la tu asbab dpt rezeki ke cmner, sume perancangan dari Allah...yg penting x putus asa dan redha dgn soalan2 panas dari org sekeliling.

Try amal JUS BUMIL sis , insya-allah semua akan ok .. Kita iktiar mna yg boleh , sya bgitu laa pernah keguguran waktu 2016 .. Sya ada senggugut yg teruk jadi sya amal minum JUS BUMIL tuu untuk hilangkan senggugut .. Tapi tak sangka , 26bulan 5 amal jus bumil .. 14 bulan 6 daa dpat berita gembira ..

Penglman sya..just amalkan gaya dan pemknan yg sihat.. BMI cun..rujuk doktor pkar skit puan..cri thu punca mslah sbnar..bila dah tau maslah senang kita rawat.. tp pling pnting senman dan pgmbilan pmknan yg sihat, amalkan suku2 separuh.. semoga berjaya..💃

Sis Jangan stress2 jaga makan, jaga kesihatan. Kena rajin excersise. Elak kan fast food. Masa bersama tu minta padaNya dlm hati. Boleh juga niat sblom tu, Semoga Allah tiup kan Roh ke dlm rahim. Semoga diperkenankan doa sis. Dia Maha Mendengar.

Toksik dalam badan pun salah satu punca mummy ye.. Buang toksik dulu.. InshaAllah.. Kalau berminat, sy ada stock utk hilang kn toksik.. Kalau nk cari kat kedai pun silalah 😍 Nama ubat tu Srasee.. Kalau nk beli dr sy pn boleh.. 019-8872247