Hai mommy, cam Na nak elakkan kencing kotor yek, dr ada bagi antibiotik, bole tak klo antibiotik tu tak payah minum, huhu

Kencing kotor 14week4day

28 Balas

Kalau dah kena dpt ubat mkn la wak...dr akk tau time nak dekat bersalin..dah besalin mak kne ccuk antibiotik lps besalin abeskan beg air tu..lepas tu anak kne cucuk ubat antibiotik 5hari tau..lama kne dok hospital..awak nak macam tu ke?kencing kotor ni risiko tinggi kat anak tau..cuba search google cr info efek pada bayi

4y ago

👍😊

Sebelum buat urine test basuh bersih2 miss v and ambil air kencing y tengah2..then pastikan minum air masak bnyak..minum je antibiotics tuh..mnum air barli suam/ air kelapa..alhamdulillah hilang kencing kotor and kencing pun lega..

Sblm cek air kencing . Cuci bersih dlu . Buang sedikit air kencing . Ambik air kncing kt tengah2 . Tak pon sblm g klinik jgn sarapan dlu . Sbb mknan yg kita mkn tu pon bole buat kncing kotor jgn . Pengalaman sy la xthu org lain

4y ago

Tq sis, selalu kalau sy pi klinik, sy mnm susu pregnant, sbb bole tahan lapar, kan tekadang kat klinik lama sgt,, nnt sy try la tak payah sarapan

Mgkn sis teruk Sgt kot.. Dulu sy xspi mcmtu.. Mmg sakit bila nk kencing, pedih semcm.. Sy minum air barli suam, air kelapa n air msk byk2 spi kencing dh jd warna jernih mcm air paip dh... Syukur alhamdulillah, lpas tu sy ok

4y ago

Ooo... Lain la kot.. Sakit kita ni..

Sya masa 25weeks pon detect kencing kotor..tpi xbg ubat pon..cume kna minum air kosong bnyk2..Alhamdulillah ok..klu kerap kencing n kencing pon sikit jer tu tanda kencing kotor..mnum je air masak bnyk..InnShaAllah..

Kena minum air masak byk2.. Minum air barli pun bagus.. Antibiotic tu baik minum Dan habiskan.. Sy dulu kena jgk kencing kotor.. Awal2 pregnant.. Sbb alahan teruk.. Dr bg antibiotic jenis kapsul.. Alhamdulilah..

4y ago

😍😍

Kencing kotor ni kalau kata sis ada bersama dgn suami, lepas bersama tu terus pergi basuh cuci2 jangan biarkan smpai pagi, kena jaga sbb tu penyebab nya gak .. Minum air masak banyak2..

Sy time detec pregnant trus dpt kencing kotor sekali. Sy mkn ubat yg doc bg, minum air masak byk2 and minum air barli. Lama jugak sy skit. Alhamdulillah skrg bru berkurang.

4y ago

Saya tak sakit sis, cm dr detect kencing kotor je,, tpbsy dah mkn dah ubat, next week jumpa dr lg

Jgn tahan kencing dan byk kan minum air masak. Kencing kotor tak bagus..nnti takut baby kene jangkitan. Seeloknya minum la antibiotik tu . Fikirkan keselamatan baby.

4y ago

👍

Sye pon kne kencing kotor teruk hri tu smpi kne amek darah untuk test buah pinggang.. Sye mnom je antibiotik tu lps tu okey dh.. Air kne mnom bnyk n jngn tahan kencing

4y ago

Sis kna kencing kotor x sakit msa lpas kencing