Hai mommy, cam Na nak elakkan kencing kotor yek, dr ada bagi antibiotik, bole tak klo antibiotik tu tak payah minum, huhu

Kencing kotor 14week4day

28 Balas

Sy hr tu kncing kotor jugak.. Nurse suh minum air Bali, minum air masak 2liter setiap hari.. Lepas kncing, mesti lap2 kering.. Kebersihan pn penting..

Bukan Antibiotic kot, ubat utk rawat kencing kotor kot potassium citrate.. Sy penah minum air tu.. Klu boleh minum air byk2 lg bgus n jgn thn kencing..

5y ago

Ada antibiotik sis, ada jg air tuk lawas kencing dr bagi,, tp sy mnm antibiotik je pasal saya time pee tu tak sakit pon,

Sy pun detect kencing kotor last week 3+, smlm check 1+ lpastu doc bg pil antibiotik & lawas kencing . Awk mnum antibiotic Ada Rasa nak muntah tak?

Then mcm mana nak elakkan kencing kotor kalau tak makan antibiotik sis ? Try minum sehari 2-3L air okay tak. Kalau okay, tak perlu makan ubat.

5y ago

Bila kencing rasa sakit. Kencing pun tak lawas.

kena la abiskan antibiotik tu..br la hilang kencing kotor tu nnt sis..bhaya utk baby jgk klu biarkan..bykkan minum air kosonggg pastu..

Banyakkan minum air bali & air kosong . Lepas dh buang air tu, lap kering² . Sbb kalau basah pon blh menyebab kan jangkitan jugak 🙃

Smalh sis,dh brp kali g kk dh telan antibotik,dh minum air grm ttp sma kencing kotor,air kosong x prnh miss,nk cuba minum brlilh plk

5y ago

Owh ye ke sis, sy br first time kena ne

Minum air kosong lebih sikit dn jangan tahan kening.. Kalau rajin buat rebus an air barli.. In shaa allah, ok..

4y ago

Jenuh la mikir air bali tu apa. Nasib baik yg ni eja betul

Minum air barli sis.. N elakkan kurgkn mnuman berkafein.. Sy mnum teh ais, esokknye trus kntoi kncing kotor..

Minum la..sbb kncing kotor klw xhilang smpai nk melahirkn,waktu nk brsalin kumannya akn lekat kt anak..

5y ago

Tq sis, sy dah start mnm pagi td