Scan baby

Kalu buat buku pink d kk, kna scan tk baby ? Brpa mnggu baru scan yaa ?

13 Balas

Yaa..kena scan baby sis.. Kalo macam sy bt bku d kk masa 10w... 1st tmujnji dgn doc dkt kk utk scan masa 12w..nak tgok kantung ada janin dgn heartbeat atau x... pastu next nya lg nanti masa 20w doc akan scan lg...

Lps buat buku pink, nurse akan atur temujanji dgn doc. 1st temujanji dgn doc kandungan akan di scan. Mcm sy buat buku pink 11w.. 1st scan 12w2d

Sy buka buku dah nurse cek ape semua terus jumpa doktor, doktor scan. Sebab saya tak ada scan di mana mana klinik lagi.

Tgk klu bt 5mngu buka buku dlm 6@8mngu bru scan pertma..Sllunya 6mngu ketas bru scan nk tgk kntung n bby ade x..Huhuhu

I had my first scan at 5 weeks to confirm the pregnancy. By first proper scan with baby heartbeat at 10 weeks.

Saya first buka buku 8w. Then terus doc scan nak tengok ada kantung ke tak. Hehe

lepas buka buku pink, terus da appointment dgn doc, scan tgk age kandungan..

Sa 3 hri bln 7 buka buku pink 8 weeks, nurse bagi temujanji scan 18/7

Bergantung pada klinik dan doktor. . Mungkin akan ada scan..

Sy dlu 1st scan masa 12wk daa..