Buku pink

Nk tnye klo nk buat buku pink kt KK kna ade scan baby kt klinik swasta ke??

7 Balas

kadang2 nurse kt kk ibu dan anak tu nak gmbar scan tu. tp x semestinya scan dari klinik swasta. awk boleh je pg kk pesakit luar cakap period x dtg buat upt positif tp xtau berapa minggu. nanti doktor akan suruh buat ujian air kencing and akan pg scan. mcm nurse sy dulu suruh ckp kt doktor perut ade sakit sikit. 😅 so lagi lah doktor risau kan lagi suruh scan.

baik scan.. sy thn lps x scan.. nk tgu bt buku pink.. masuk je 8weeks tiub kanan sy pecah.. sy x tau sy ectopic.. terus masuk EM opret buang tiub kanan.. Alhamdulillah skrg sy pregnant lg.. dpt tau pregnant masa 3weeks tu sy g scan.. Alhamdulillah normal.. skrg dah 18weeks..

7mo ago

xde bleeding.. masa tu raya ke3 d perak pekampungan.. sakit sgt.. dr pusat sampai hujung kaki sakit.. sakit dia lagi sakit nk beranak.. sakit dia mcm nk tecabut nyawa.. start pkl12mlm-5pg sy menahan sakit.. dsana klinik semua tutup.. gerak pn xblh.. telalu sakit.. terasa angin lalu dliang roma, rs kulit mcm kna siat.. pkl6pg klua.. g cari klinik.. pkl8pg nyawa ikn baru jumpa kpj..kpj scan tgk tiub sy dah pecah, darah dah 3litter dlm perut. dorg bwk naik ambulance antar ke hospital rj permaisuri bainun.. sana sy terus ke em.. doktor pn xtau sy sakit ape..suami terangkn trs kna tolak bilik bedah. nyawa sy 50/50 time tu..

Tak perlu. Tp kalau awak ada scan di swasta bawa skali utk rujukan juga. Nanti hari buka buku pink akan ada jumpa doc & scan baby

Xprlu pun.. Nanti dorg akan scan juga.. Tp sblm scan, dorg akan cek upt & cek darah dulu..

kk tempat sy suruh scan...dan buat buku usia kandungan 10minggu

Xyah.. nnti masa buka buku doc akan scan balik..

8mo ago

Klu dekat kk sy 10w baru bukak.. tp sy dgr dekat kk lain ada yg 6w pun dorg da bkk.. tu semua bgantung kat kk kawasan masing2 sy rasa.. tp seeloknya scan luar dl tgk heartbeat baru bkk buku

Xperlu pn tp kalau ada memudahkan mereka

8mo ago

ohh ya ke terima kasih 🥰