Hai mommy, Selalunya kalau di klinik KK berapa kali diorang akan scan baby, anda dlm brpa minggu, selepas buka buku pink?

Scan baby, 15week

6 Balas

Biasa kalau takde masalah dlm 2-3 kali je. Mcm sy 1st 7w lepas tu scan lagi sekali utk tgk due date 10w. Then 18w. Nanti akan datang masa 28w. Lepas tu tak sure ade scan lagi ke tak. Apa2 kena scan dkt private baru puas hati.

klau kandungan takde ap2 mslh, 3kali scan, first scan sy kene mse 11mnggu..second 28mnggu, last mse 38 mnggu.. sllunye rmai tak smpat nak scan 38 mnggu sbb da bersalin awl😅..

Sy sbulan skali scan..mse awal preggy ade bleeding 2mggu skali..bila da okey tukar sbulan skali...

4y ago

Owh ye ke sis,, tq

Kalau takde masalah 3kali je. Awal bukak buku sekali, kandungan 28w pastu 36w.

Sy, masa buka buku pink & 30w

Sy tiap kali checkup doc scan

4y ago

KK je .. Hihi tp jenuh la nak tunggu giliran ..