minum air gula

Jangan skip airgula ye ibu2 hamil. Kalau muntah pon bgtaw muntah

minum air gula
11 Balas

Sy geram betul bila dulu ramai yg komen "xpe, kalau muntah senyap² je", "xpe kalau tipu air gula", "sy x bgthu nurse pn sy muntah, tp bby okay je".. dh tgur elok² jgn ajar org lain mcm tu sbb bdn kita lain², dijawabnya kakaknya la staff hosp xminum air gula okay je, dia mkn manis² xde sgkut gdm la.. haish, sabar je rasa.. bkn nk meninggi diri, sy bkerja di makmal hosp, tempat ibu² semua hantar semua jenis sample drp bdn ibu².. jgn ingt kmi xboleh nk detect bila ibu² muntah air gula tu balik tp x bgthu..

5y ago

Hahaha terbaik sis🤗

Sy baru mnum air gula dan disahkan ad kencing manis. Sekarang sdg diet utk kawal gula. Bacaan jadi terlalu rendah pulak. Jadi risau macam2 fikir. Mkn byk takut terlebih gula. Tapi kalau bacaan rendah rsau hypo dan keselamatan baby di dalam. Memang agak sukar terima hakikat akan kena kencing manis, tapi sekurangnya tidak menipu semasa minum air gula. Semoga nurse dan dr dpt bantu kita yg hidap gdm on diet ni dpt bersalin dgn sihat dan selamat kedua ibu dan baby.

Masa buka buku lg sy bgtau nurse awal² lg yg sy ada keturunan pnykit kncg manis dri mak & drh tinggi dri abah. Ada kwn² yg pnglman pregnant, suruh sy jgn bgtau. Ada yg x declare pn tp rezeki baik ank ok je. Bg sy bgtau jela dri kena mrh kemudian hari😆 nti perasaan kita jgk yg xbest. Dh la preggy ni emosi xmenentu huhu

kak yg 7bulan tuu minum kali kedua pulak kaa ,, saya hari qituu dalam 2bulan lebih dah minum sebab mak ad diabetes tapi saya muntah takgtaw pulak ,tiba2 terbaca page kk rasa takot dan myesal pulak ..saya skrg perut dh 7 esok kena minum airgula masa tuu boleh taw dak sangkut ke tidak

Aaaaa rsaunyaaaa. Sy mmg gdm tp skrg suka sgttt mknn manis 😭 klw x dpt kek, manis lain pn xpe. Tp yg x bkhasiat je. Huhu. Tp xde la slalu. Sy control gak mkn smpai berat naik sikit je. Nurse sampai bebel2. Huhuhu.

5y ago

InshaAllah..smoga baik2 je...teruskan jaga mkn sis..walaupon kdg2 kcundang jgk.

Rasa tkt plk sy dgr sbb sy ni gdm diet control..sbb nk elakkn insulin..

Just nk tnya, org yg minum air gula ini utk yg ada kencing mnis je ye?

5y ago

Tak ada kencing manis pon tetap kna mnum sbb nurse nk pastikan kita ada kencing manis atau pon tak.. Kalau xda kencing manis xpyh mnum dah.. Kalau ada kencing manis lepas bersalin kena mnum lagi air gula

Sangat penting! Tq for sharing sis

Thanks sis for sharing😊

Good sharing