minum airgula

assalamualaikum, hi. ade tak tips lepas minum air gula taknak kasi muntah. sbbnya sy skg tgh alah asyik² muntah pening je bila mkn minum. sy risauu bila minum air gula nanti dia muntah balik 😣 #firstbaby #firstmom #seriusnanya #pleasehelp

9 Balas

sis boleh bawa sendiri yg berperisa kalau takut muntah. sbb dekat kk biasa nya yg kosong.. sy haritu nurse bg tahu boleh bawa yg berperisa nanti masa dtg bg kat kaunter cakap minum air gula.. dia akan bancuh kan.. tapi memang pekat manis n ada rasa dan bau oren gitu. sis boleh try minum sikit2 dulu kalau yg ni. sbb rasa dia lekat kat tekak. sy haritu terus teguk sampai nak habis baru stop.. tak tahan rasa dia bila teguk banyak2.. bila last tu ada lagi sikit sambung minum baru ok kt tekak. . sis buat biasa2 je masa minum tu. takyah pikir apa..

2y ago

nurse tkde bgtau rituu. tkpelaa moga sy bolehh telann dgn tenangg hehe

1- klau chek up di kk, dtg awal. nnt dpt air gula yg masih suam dan x pekat sgt berbanding air gula yg dh sejuk 2- habiskan air gula tu cepat². tarik nafas dan tahan. jgn mcm minum air masak ye berhenti². 3- lepas minum terus pergi kumur. xde la rasa manis tu melekat dlm mulut. 4- bawak minyak angin. klau sy mmg wajib bwk minyak cap kapak. gudluck!

2y ago

inshaAllah sy bolehh. doakan kite yee hehe 😚

kalau alah sy syorkan beli air gula perisa oren kt farmasi .. insyallah xmuntah .. tanya dengan misi di kk kata nk beli air gula difarmasi nnti dya cakap brapa gram dia nk .. lepas mnum air gula cepat2 minum air masak bilas lidah yg manis tu .. semoga urusan awk dipermudahkan ..

Jangan lupa bwak myk angin.. Sbelum mnum sapu dlu dekat hidung. Bila nak terbau je air gula cpt2 sapu lagi myk angin. Mcam sy hritu bwak myk cap kapak. Mual je sapu lagi kt hidung. Pejam mata jgn main fon, mind set fkir benda lain ok

2y ago

☺️

Wsalam, tips dia set dlm mind yg air tu mcm air biasa..cuma extra manis. Tbh minum time alahan lg mudah sbnrnya. Sblm ni org duk kabo -ve kt sy psl air gula ni. Tp bila sndri minum, Alhamdulillah xde apa pun.

2y ago

waa excitedd. moga dipermudahkan urusan sy esokkk heheh thankyouu mommy 😘

Tips taknak muntah: 1. Betul2 puasa (even air) start pukul 10 malam tu. 2. Minum tahan nafas (bernafas ikut mulut). Ni yang saya try la dulu dan menjadi alhamdulillah. All the best!

2y ago

mashaAllah trimakasihh dear. sy mmg letak mindset boleh minum airgula tuu. cuma tkt je tmuntah sbb ape² je telan msti kua balik. tu sy risauu hehe

bawa air kosong dik masa minum.. insyaallah x muntah..sbb kita xmkn kn Dr MLM,minum air kosong boleh je .

slalunya doktor bg kita mnum air gula lps morning sickness dah redah

thankyouuu! inshaAllah sy blh minum esokk 😘😘