Sumaiyyah, Malaysia

Super mommy

About Sumaiyyah

Tali Pusat Bayi
Nak tanya siapa dekat sini yang suka simpan tali pusat baby untuk tujuan berubat untuk baby. Contohnya buat tuam pada kemaluan baby boy. Atau lebih baik ditanam tali pusat tersebut untuk elakkan gangg
..read
better tanam.. ustad pn x bagi simpan.. kalau nk tuam, tuam pakai tungku baby..
BRANULA
Benda yang paling tak disukai kalau kena warded nak bersalin kena pakai jarum atas tangan ni. Terbatas semua pergerakan. 😑
Betul tu..sy haritu doc platih psang smpai bengkak tngan,smpai bilik bedag doc pakar cabut yg tu psang yg lain..skit bkn main la
VIP Member
Sma la sist..nsip baik sy cuma guna lpas brsalin masa smbung air tu je..sejam..tu pun tkut2 nak brgerak..😂😂
sama la sis🤣sy msa nk bersalin hari tu pon kena pkai jarum atas tngan,bukan satu tp kedua belah tngan🤣sabar je laa..
Betul² hmm
Sy pon sama.. Hrini.. Rasa nk cepat2 brsalin. Sbb tk slesa kt tgn ni ad jarum.. Trbatas prgerakan. Nk betulkan kain pon hati2.. 😅
Games
Hi. Nak tanya siapa ada pengalaman masa mengandung perut dah 5bulan ke atas main bowling? Hahha. Teringin pulak nak main bowling bila orang ajak join.😁😁😁😁
Sy main bowling time preggy.. tp tak la buat aksi beriya sgt kt situ. Just berdiri depan line dan baling. Sbb lantai licin kne extra careful
Bird Nest
Nak tanya siapa kat sini pernah consume sarang burung masa pregnant? Ada kesan sampingan tak masa pregnant ni?
Alhamdulillah xde... Bird nest baik utk baby... Sy selalu minum susu kambing maaez dlm tu ada kandungan sarang burung dn kolagen, dn selalu minum air sarang burung kolagen yg jual kt 7E tu... Alhamdul
..more
Akak sye jual sarang burung homemade buat sndiri so mmg xde bhan tambahan tu yg berani mkn.. Bru 17 week drp awl pregnant slalu selsema batuk xbhenti nk mkn ubat batuk my mom xbg so bile amal kn saran
..more
Alhmdulillah xde .bby kluar kulit kepala pn bersih xbrkerak n smua nya ok.. 😉✌
VIP Member
sy amalkan yg brand D'Walet msa pregnant no 3 .. brand ni the best in market. baby sy xmudah demam mcm baby lain n kulit baby cantik sgt.. bersalin pun mudah.
thumb image
VIP Member
rasanya bird nest ok...nti baby kluar kulit cantik mama pun cantik..chinese sllu amal bird nest..
Dilema
Sy sekarang sedang pregnant 3bulan. Sy baru mula bekerja sebulan setelah hampir 2tahun tak bekerja.. Sy sedang sorok kandungan sy daripada pengetahuan kawan2 ofis dan bos. Masa mula2 diterima bekerja
..read
VIP Member
sy pun sama pregnant smasa masi bkerja..at last stop kerja..sbb alahan tak tahan..sy rasa baik awak bgitahu sja boss awk..dia trima ke x blkg kira..yg ptg awak jujur bgitau..rsanya dia ok kot..
VIP Member
Sy pun mcm Tu juga dulu... Tpi sy terus je brenti krja... Sbap sy this is my 1st pregnant.. hehehe
same gan sy... bler dh start bkje dpt rezeki pregnant... sy terus terang jea gn bos... n bos sndri ckp bgs lah u terus terang kshtan u n baby penting siap ckp jgn wt kje berat... alhamdulillah dpt bos
..more
Better berterus terang. Sampai bila nak sorok. Lama-lama nanti bos akan tahu jugak.
saya pon baru bekerja. tak sampai sebulan bekerja saya dapat tahu saya mengandung. mula2 ok je. masuk bulan kedua. alahan saya teruk sangat. sya terpaksa kena tahan wad. lepas keluar wad sya masuk ker
..more
Alahan
normal ke kalau gosok gigi tapi selalu rasa nak muntah. jadi mual bila terasa ubat gigi tu dalam mulut
Sma ngn Sa juga... Asal jak lepas berus Gigi mesti mw muntahh.. Smpi² Sa pakai Colgate yg budak² punya huhuhu...
Normal.. Sy pun sama
Ini sma alahan gn sy . Tiap hri gosok gigi je akn muntah2
VIP Member
Take care sis
VIP Member
normal tu .