minum air gula

hi ibu2. boleh share tak pengalaman minum air gula? @ tips minum air gula. nervous betul bila fikir kena minum air gula esok. ada tips tak jangan bagi muntah? #firstmom #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

bagi orang lain saya tak pasti la. tapi bagi saya, air gula tu takdelah teruk mana rasa dia. cuma dia terlebih manis je. saya minum laju sebab puasa dari semalam. bila nampak air tu, tiber tekak haus😅 yg teruknya adalah effect lepas minum dan bertahan 2 jam tu. tu seksa. pening kepala teruk dan mual. tapi alhamdulilah berjaya tahan dan sekarang gdm on diet heheh good luck awa!

saya pun baru minum air gula. cuba tanya kk awk boleh minum air gula beli dkt farmasi luar tak. sbb time saya, boleh. soo minum air gula oren tu sejuk2 hehe. and then lepas minum, jangan banyak bergerak, pegi tidur untuk elakkan melayan rasa nak muntah tu 😆 and minset tu penting, jangan mindset nak muntahh. insyaAllah semoga dipermudahkan!

Minum air gula sedap je cuma manis sangat2 rasanya. Sy dapat perisa oren. Rasanya skang kk dah ade perisa oren untuk minum air gula kot. Sbb sy kena haritu perisa oren. Tarik nafas dalam2 pastu minum je sampai abis.

6mo ago

kan sama lah

Sedap je. Dari 10malam sebelum tu dh kne puasa, bila dpt minum air gula terus rasa kenyang. Minum suam2 best. Alhamdulillah takde gdm sy wlopon selesa je minum semanis tu

sebaiknya datang klinik awal pagi tu. sbb suhu air gula masih suam. kalau sejuk dah likat, terasa sangat manis. kalau suam2 tu, tak melekat sangat di tekak.

Baru minum bulan lepas.. tips sy cuba minum cepat2.. teguk je bayangkan tu air fav kite.. haha walaupun hakikatnya bukan.. gud luck!

Minum kat private clinic better sikit rasanya n boleh pilih flavour, kalau govt tu pekat sgt

bila minum jgn pkir banyak. tu je tips dia. klu pkir manis la, muntah la..mmg auto muntah.

usia kndungn brapa minggu bru kk bgi air gula ye saya 25 w