Assalamualaikum...

Ini adalah kandungan buat kali pertama utk sy...sy lewat dtg period...check dekat klinik swasta Alhmdulillah dah 5minggu katanya...jadi sy dah bole buka buku pink ke??? Atau kene tggu lagi?

19 Balas

Call dulu tanya kk tempat awak nak buka buku pink brapa week. Nanti die bgtau bila hari apa, datang jam berapa, apa yg kena bwk. Stanby sijil nikah ptostat 2 keping, ic suami isteri. Biasa xde booking terus walk in tekan no letak ic dgn no giliran byr rm1. Lepas da dpt buku pink next checkup free da x kena byr😇. Lagi elok nanti dtg awal pg. Kalau ptg nurse x galakkan sbb busy dgn checkup bby.

terpulang pada sis, klu rasa nak bukak, boleh ja ke kk bukak buku, klu rasa nak hold silakan, biasanya ta melebihi 12w utk bukak tapi ada ja yang lewat bukak sebab ada yang tatau dia hamil

4y ago

Oh okay...faham..terima kasih

Alhamdulillah tahniah mommy... 🥰 Elok buka buku pink awal² dpt check up awal... Tp sy 6 bulan baru kalot buat buku pink sbb xjangka hamil. Nasib baik nurse tak bebel🤣😂

4y ago

Alhmdulillah..terima kasih yer...hehehehe nasib baik nurse tak bising

Dia smpai 12w sis.. So depends pada sis.. Nk buat awal boleh.. Nk buat msokk 12w pon boleh.. Sbb saya buat 11w.. Da nmpk dia tendang.. Heartbeat mkin kuat.. Alhamdulillah

4y ago

Alhmdulillah..seronoknyer baca..mesti best kn dpt tgok baby tendang😅😊

Saya dtg kk ritu mase tu baru 7week lbih...skrg da 8week 3days..Nurse sruh dtg blik kiraan saya dlm 12week...tk perlu awal2.. T kne dtg ikut date die bagi😩

Blh gi wt appoinment kt klinik kesihatan. Bwk srt doc dr klinik swasta. Kne bukak buku before 10weeks. Kena bwk salinan ic kte, sijil nikah & ic suami.

Pergi saja kkia/klinik desa. Nurse akan set masa untuk buka buju pink sebab buka buku ambil masa yg lama. Plg kejap pun 1 jam 30

Syukur. Dah boleh buka buku pink. Bawa scan result di swasta untuk dapatkan appointment di klinik berhampiran dengan anda. 👏

4y ago

Gmbr scan tuh dah ada... ok terima kasih yer..alhmdulillah

Kena tnya kk tmpat sis mcm mana. Mcm tmpat saya tkleh walk in terus buat. Dyorg akn bg appointment date utk buka buku.

Seeloknnya seblum 12w. Kalo gi kk n dorg scan mse 5w ni akn nmpk kantung je. Bergantung pda individu