waktu sesuai buat buku pink

Hai semua..sy dah prgnant 5 weeks...dah disahkan di klinik swasta...waktu bila usia kandungan yg sesuai utk sy buat buku pink di klinik kerajaan yea..?

57 Balas

Masa sy dtg kk pun bby bru 5 Weeks. Tye bby bpe bulan boleh buat buku. Misi ckp 12minggu ke bawah dh blh buat buku. Lagi2 1st baby, dia suruh buat awal. Dia suruh sy dtg bila 8 weeks. Skrg bby bru 7 weeks. Ahad ni dh nk pergi buat buku :)

4y ago

Tp kena booking tarikh dlu. Isi online. Bawak sijil nikah ori dn gmbr scan tu.

kebiasaan KK akan bukak between week10-13 .. kalau ad masalah ke ape ke mungkin bole jadi awal , cume kalau nak rase best , buatlaa 12 weeks mcm tu .. scan baby pon dah bole nmpk tangan kaki die .. seronok 😍

Saya 5 minggu dah buat buku pink sebab mula datang klinik nak jumpa doc betul ke pregnant tup2 doc kata pi bangunan ibu n anak buat buku pink terus, Alhamdulillah sekarang sudah 31minggu 4hari ☺️

kalo ada gambar dri klinik tu da boleh buat da. atau kol kk bdekatan dlu tnye. nt free2 jom la join mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai 😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

Better kol kk bdekatan sis. Ada tmpt boleh buat cpt de tmpt tgu 12w. Pape pon tahniah. Kalo sis xkesah boleh join grup ni tuk sembang2 psl prgnancy https://chat.whatsapp.com/DIXNgnmLwX06uDmHFsFeQR

4y ago

Ok tq atas nasihat yea😊

5 weeks msi awal tpi klo nak buka awal pun bleh jg mcm sy sbb first pregnancy kan excitednya x bleh bayangkan 😂 tpi ok je buka awal bleh monitor perkembangan janin kita.

saya call kk kat tmpt saya suruh dtg buat buku 8 weeks... masa call nurse ada tanya juga ada mslh kesihatan ke x...sb skang saya pun pregnant 5 weeks juga..

Slalu ikut klinik juga nak buka buku pink.. Try walk in kat klinik terdekat.. Ada yg terus buka buku pink, ada yg bagi appt smpai kndgan 12 week

Nurse ckp 5 - 7 minggu dh ptut buat buku, or dpt je tau kata mengandung wt buku 😊 sy lmbt buka buku kena leter sikit la haha

seeloknya 8-12w..sebab ade sesetengah tempat kalau awl sangat diorang suh balik😅.xpon sis call je kk berdekatan😊