Korang yg berat 90kg ke atas, brapa weeks korang start rasa baby bergerak dlm perut?

Ibu² yg chubby yg jenis perut berlemak,/buncit bila agak nya dpt rasa macam baby bergerak dlm perut.. Kadang mcm rasa blup blup, kadang rasa mcm angin kot.. x sure.. Sy jenis perut tebal buncit bila pegang x rasa apa.. Sampai terpikir betul ke ade baby dlm ni.. Sy baru masuk 16w harini.. Last scan 11w dkt kk.. Nk scan swasta poket tak tebal.. Kadang tu risau tiba2.. Perut pun masih x nmpak baby bump.. Sebab lemak ni ha kedepan.. Berat saya 108kg

34 Balas

berat saya 105…lepas pregnant naik jadi 110kg…saya pun perut tebal..misi pun tegur perut tebal.. 16weeks masih baru lagi nk rasa..inshaAllah 20weeks ke atas dh boleh rasa..nk rasa baby kick kuat masa 24weeks untuk perut tebal mcm kita nih…saya skrg 29weeks baru nk masuk 8bulan..baru nmpk baby bump..baru nmpk baby bergerak kat perut 😀

1y ago

oh sama la kita. saya kulit perut tebal, kdg rasa risau ada ke tidak baby dlm perut. tpi pinggang lenguh, perut cramp, kaki cramp.