mcm mana rasa baby tendang dalam perut?

Boleh kongsikan cmne rasa nya kalau bby dlm perut dh mula menendang.. boleh kongsikan x.. sy dh masuk 18 minggu pregnnt.. sy x taw cmne rasa dia..sebab baru ank 1st nie.. dia ade rasa denyut2 kee atau ade rasa mcm angin kt perut.. atau mcm mne.. kadang doc tanya, dh mula rasa bby gerak ke x.. sy powm xtaw nk jwb cmne..

5 Balas

sy dpt rasa baby first tendang masa 16 week. tgn mmg sllu nk pegang perut. sekli dpt rasa tgn mcm kne sentuh/ketuk. tgn tak pegang perut mmg tak rasa sbb baby tendang slow sgt. sejak dr tu mmg tgn pegang perut tunggu baby tendang 😅

Sy dah 21w ni baru betul2 rasa gerakan dia. Kejap aktif kejap tak. Ikut suka dia nak aktif bila. Dia gerak2 bwh kulit perut tu macam senak. Perut sy tebal. So nak rasa kuat tu susah sikit.

saya mula2 dpt detect baby gerak bila pagi2 rasa perut berkeroncong. sy ingatkan saya lapar, rupanya baby gerak2 halus, masa tu lebih kurang 18 weeks.

Rase mcm ketukan slow sgt2 tp xslalu rase pn. Sminggu ade dlm 1-2kali je kite perasan die tendang tu. hehe. Sy pun dh nak msuk 19w.

Mula2 rasa mcm angin je. Nnt dh masuk 20+ week makin rase die gerak.