dilema

Siapa yg rasa mcm saya rasa skrg ni? Dalam dilema bila badan xde rasa alahan teruk..makan ok...cuma pening2 tu biasa... Skrg kandungan dah 15week... Bila pergi KKIA doc xdelah scan selalukan... Jadi saya ni mcm bimbang keadaan baby...dia ok x..sihat x... Lgi² belum rasa ape2 pergerakkan..hehe.. maaf ye..sy xde pegalaman.. first baby.. ade x ibu2 mcm saya... Sy jenis badan besar..perut pun mcm buncit je.. kdg2 tertanya2...sihat x baby.. sy surirumah je... Nak g scan swasta mahal pulak....

1 Balas

sy bby first jugak...alahan xde..awal2 tu mmg selalu sgt la risau, trtanya2 ape khabar bby dlm perut,nk2 lg time kencing,takut yg kua tu bkn air kencing..😅 klu kk rasenye 3 kali je scan...mase buka buku, 20 minggu, 32 minggu dan 36 minggu...tu kk kt tmpt saya la..sis rajin2 tgk klinik swasta yg bleh scan,kdg2 ade yg buat promosi, time murah bleh la cuba pegi, bleh tgk2 bby.. hehe... scan 2d biasenye murah je...

4y ago

Btl sis...gov jarang scan... Tp sy jenis checkup 2minggu sekali... Sbb ade darah tinggi n ttc 8y.. doc ckp ok je baby..heheh tp naluri mak mak...keje risau aje..heheheh