Korang yg berat 90kg ke atas, brapa weeks korang start rasa baby bergerak dlm perut?

Ibu² yg chubby yg jenis perut berlemak,/buncit bila agak nya dpt rasa macam baby bergerak dlm perut.. Kadang mcm rasa blup blup, kadang rasa mcm angin kot.. x sure.. Sy jenis perut tebal buncit bila pegang x rasa apa.. Sampai terpikir betul ke ade baby dlm ni.. Sy baru masuk 16w harini.. Last scan 11w dkt kk.. Nk scan swasta poket tak tebal.. Kadang tu risau tiba2.. Perut pun masih x nmpak baby bump.. Sebab lemak ni ha kedepan.. Berat saya 108kg

34 Balas

Awal lagi sis, sya pun skrg 90+, skrg dah 27w nk msuk 28. baby strt rasa btul2 dalam nk masuk 22 weeks. Saya pun jenis perut tebal, tapi kalau nurse check pakai alat tu skjap je dapat. hehe

sy 24week,Berat sy 95 last check dkt kk,mse sy Bby gerak dlm 4 bulan lebih,5bln lah yg dah kuat tendang2,ni 6bln pun die aktiv,silap baring pun die tendang2 ye perut kite,

sy dah nak masuk 6 bulan, berat 99kg. Anak first. Dpt rase baby gerak waktu 18w. Time tu slow sgt n tak kerap. Sekarang subhanallah aktifnya die berpusing dlm perut ni.

jgn risau,, saye berat 98kg, perut tebal 🤣lemak dkt perut mmbukit...24 week baru rase baby kick 😅 skrg da 35 week..semakin kuat terase tendangan baby.. first baby

sy 85kg,19 weeks rse hlus sngt2,msuk dlm 2, ke 21 weeks bru rsa btul die grk or buble2 tu...start 22 weeks bila husb ltk tngn kt perut die blh rsa dh baby tendang tu.

InsyaAllah takde pape sis , saya yg kecik berat 47 nie pun tak rasa kick lg . saya 16w 3d . perut buncit jee . ada yang cepat rasa ada yg lambat lg² 1st pregnancy

kita yg berat 48 ni pun tak de pape rasa lgi. bump pun tkde. 😂 normal je tuu ada duit lebih boleh buat scan dkt swsta . survey mur mur yg rm35 tu ada je.

Sy 90kg++ .. anak kedua ni 18 weeks dh rasa.. anak 1st dulu 24weeks baru rasa.. kalau anak 1st mmg kita rasa lambat sikit.. dah gerak tp kita yg tak sedar..

Awk saya pun berat lebih kurang sama. Skrg 22weeks ada masa dia rasa bergerak2 halus tu. Ni first baby babybump pun xbesar sgt mcm buncit lemak je🤭

hi mummy, rasanya i bukan sorang je yg berat 100kg lebih. tq mummis atas komen2.. saya dah cecah 102kg, dan xde baby bump, perut buncit je..