Korang yg berat 90kg ke atas, brapa weeks korang start rasa baby bergerak dlm perut?

Ibu² yg chubby yg jenis perut berlemak,/buncit bila agak nya dpt rasa macam baby bergerak dlm perut.. Kadang mcm rasa blup blup, kadang rasa mcm angin kot.. x sure.. Sy jenis perut tebal buncit bila pegang x rasa apa.. Sampai terpikir betul ke ade baby dlm ni.. Sy baru masuk 16w harini.. Last scan 11w dkt kk.. Nk scan swasta poket tak tebal.. Kadang tu risau tiba2.. Perut pun masih x nmpak baby bump.. Sebab lemak ni ha kedepan.. Berat saya 108kg

34 Balas

Nnt minggu ke 18 inshaAllah boleh rasa dah. Masuk 24/28 minggu akan semakin hebat, senak smpai nak terkencing. Sy pun chub2, berat masa awal2 107kg skrg dah mencanak sampai 112kg.😩. Mula2 ingat xla merasa sbb perut buncit. Baby bump yg real pun nampak masa kandungan masuk 7bulan😅. (sbb dh biasa buncit, xtau beza dah mana buncit mana baby bump😭)