Korang yg berat 90kg ke atas, brapa weeks korang start rasa baby bergerak dlm perut?

Ibu² yg chubby yg jenis perut berlemak,/buncit bila agak nya dpt rasa macam baby bergerak dlm perut.. Kadang mcm rasa blup blup, kadang rasa mcm angin kot.. x sure.. Sy jenis perut tebal buncit bila pegang x rasa apa.. Sampai terpikir betul ke ade baby dlm ni.. Sy baru masuk 16w harini.. Last scan 11w dkt kk.. Nk scan swasta poket tak tebal.. Kadang tu risau tiba2.. Perut pun masih x nmpak baby bump.. Sebab lemak ni ha kedepan.. Berat saya 108kg

34 Balas

kalau anak first mmg lambat nampak babybump sis. saya yg badan kecik ni pun masuk trimester 3 baru nampak kalau dari luar baju. kalau pakai dress mmg tak nampak apa. kick pulak nak dekat 20w mcm tu baru rasa sbb sejenis perut berangin. tak pandai beza baby gerak atau angin. selagi takda bleeding / sakit sgt2, inshaAllah takde apa. nanti ada rezeki sis buat detail scan ya masa 21w mcm tu

1y ago

Detail scan insyallah Hospital yg akan buat wakti 20-22 weeks tu sbb kk da refer kan ke pakar terus sbb buku pink label kuning GDM on ubat..