Baby berjaga malam

Hi ibu2 semua. Ade x kat sini yg baby umur 3 bulan time siang tidur nyenyak time malam x tidur? Saye betul2 buntu dan agak penat sbb dah start keje dan suami pjj. Ade tips untk baby tidur malam?

3 Balas

Sbb dia siang tidur nyenyak tu sis. Kena kenalkan siang mlm. Siang bg dia nap je jgn lebih2 tidur. Make sure rutin tu ada. Mlm tidur on time n gelapkan bilik. Buat ms skang kena paksa dia berjaga (main2 dgn dia) n kurangkan dia tidur siang.