Baby kuat tidur

Baby saya baru nk masuk 4 bulan mggu dpn. Tapi baby saya kuat tidur siang dan malam. Normal ke ye? Baby start kurang tidur siang waktu umur berapa bulan? Saya takut dah masuk 4 bulan jadi tak betul waktu tidur dia. Nk ajar berjaga siang mlm tidur susah sgt skrng. Sbb siang dgn mlm tidur je..

4 Balas

Ank sy 3 bln .. sy buat rutin supaya dia ade waktu main n tidur . Ank sy dah biasa ikut jadual ni. Kecuali pergi berjalan lari la schedule dia . 8am-bgun tidur & isap susu - kdg2 dia smbung lg tidur 9am=bgun tidur & mandi 9:30am-10am=main 10am-1pm=isap susu&tidur 1pm-2pm=isap susu & main 2pm-5pm=tidur 5pm-6:30pm=isap susu ,main, bwk jalan2 kat luar 6:30pm=mandi 7:00pm-8:30pm=isap susu & tidur 8:30pm-9:30pm=main 9:30pm=isap susu & tdur

7mo ago

Ank sy msuk buai klu petang.. klu tdo bwh cpt tjaga sbb bising.. kcuali mlm mmg tdo bwh..

mcm anak sy ,sy susun jadual tidur,sy kerap kejut,siang hari bgn je tidur,bg susu,bg main2,round2 kawasan rumah,bilik bia cerah, jgn tutup langsir,klu tdo lama sikit pkul 12.30-3 ptg..pastu kejut la.tdo malam pulak waktu main petang,jgn bg susu sejam sebelum mandi,mandi 6.30ptg, siap2 tggu maghrib baru bg susu, tdo la sampai esok pagi.bgn mintk susu 3 round malam2,pas susu tdo balik.

Boleh refer panduan ni. Recommended wake windows baby

Dan ini