Mcm mana nk train baby supaya kurang tidur siang n tidur mlm dgn nyenyak?

Baby sy usia 40 hari..die tidur siang dgn nyenyak kdg menyusu pn kejap2 n tidur lama..dh basuh muka dgn air pn xbangun..dia celik mata time nk mandi n tukar pampers n time lapar je..mlm bg nyonyot nenen lama2 pn ssh tido..kerap berjaga mlm

1 Balas

kadang2 bayi baru lahir memang mcm tu..dia tengah menyesuaikan diri dengan alam baru ni..alam dalam rahim kan takde beza siang dan malam..kalau puan tak cukup tidur di waktu malam sebab bayi sukat tidur,cuba ambil masa untuk berehat di wakti siang..tak salah..lama kelamaan bayi puan boleh bezakan siang dan malam n lebih banyak tidur di waktu malam..btw,tidur ni pun bantu bayi tau..