Baby berjaga malam

Hi ibu2 semua. Ade x kat sini yg baby umur 3 bulan time siang tidur nyenyak time malam x tidur? Saye betul2 buntu dan agak penat sbb dah start keje dan suami pjj. Ade tips untk baby tidur malam?

3 Balas

Kacau anak tido siang…tapi nk ajar anak tido ikut waktu kita ni perlu kesabaran sbb dia akan overtired.. meragam teruk sbb kita paksa dia berjaga… anak sy 2 bulan, sy da start lmbt2kan tido siang dia..tiap hari sy lmbtkn sejam..sbb dia akn tdo 2/3jam sekali, last sekali mlm mesti bgn pukul 9/10mlm, tido balik dalam pukul 12mlm, esok pagi baru dia bgn..blh slow2 gelapkn bilik bila dia tido.. so dia paham bilik gelap= waktu tidur..

Sbb dia siang tidur nyenyak tu sis. Kena kenalkan siang mlm. Siang bg dia nap je jgn lebih2 tidur. Make sure rutin tu ada. Mlm tidur on time n gelapkan bilik. Buat ms skang kena paksa dia berjaga (main2 dgn dia) n kurangkan dia tidur siang.

Ank sy siang mlm asyk tidur 😑😑 bgn sbb nak susu je. Msk 3bulan sy kejut die siang hari. Main2 dgn die. Kdg2 sy nnyi dgn die bg die bjage siang. So mlm mmg die tidur je