Malam berjaga

Macam mana nak bagi baby tidur malam? Baby saya siang dia tidur nyenyak jee maii malam bjaga smpai ke pagi.. Bila kcau tidur siang dia nangis.. Ibu2 ada apa2 tips tak??

1 Balas

kena bagi baby bezakan waktu siang mlm. contohnya waktu siang kena bg bunyi bising2 skit, duk dalam keadaan terang, banyakkan main dgn dia..waktu mlm on lampu samar2, kurangkan bising contohnya on tv volume slow, .. nanti lama2 baby faham dan ikut waktu kita tidur.