Hb

Ibu ibu first HB brp ye? Boleh share tak? Saya punya 11.6. Nurse kata normal tapi tinggi utk 11weeks. And lepas ni saya takboleh kurang dari 11.

23 Balas

Normal je tu asalkan lebih 11.. sy dlu awal² 12, lepas tu flactuate area 11.. kejap 11.5, kejap 11.3, kejap 11.6.. tp okay je stakat nie dh 33w.. mkn mknn merah mcm bayam merah, daging.. lepas tu jgn skip supplement yg kk bg.. sy mkn iberet je spnjang pregnant..

Saya awal checkup 11.8, sekarang 17 weeks turun pulak ke 11.1 patut lah hari2 pening kepala dari pagi ke malam. Lepas tu badan lemah and tekanan perasaan.

Sy mse 10 weeks HB 12.7, pstu mse 14 weeks trun 11.7.. tpi nurse xde ckp apa2 pon.. 😅😅 skrg dh 20 weeks xtau la bpe.. harap2 xtrun la..

5y ago

Mungkin la.. minggu depan check up, harap2 x trun la.. hehe

Sy 1st hb 15 week 13 tkejut nurse.skang 24 week hb 14.alhamdulillah.mgkin mkn kot suke buah2 kekacang

masa bukak buku pink 14..pastu makin menurun 13, 11, 10..pastu naik ke 12 semula 😊

5y ago

sy mkn kurma n jambu batu je mommy..alhamdulillah bkesan dgn sy..hehe..pastu elakkan minuman berkafein..minuman bkafein ni yg ganggu pyerapan ubat tu

Sy first buat buku pink masa 9w hb 14.. Spnjng prgnant smpai 36w hb 13..

I punya 14, nurse ckp good. Skrg i 6 bulan pregnant hb saya around 12

Sya dlu first week mmang tak kurang tak lbih dri 11.6 -12.5

Sy first hb 11.7 .. Nurse kta ok tpi kna jga mkn xnk hb trun lgi..

5y ago

Ohh sama lah kita. Dh start kena jaga hb ni

first HB sya dah lupa..tp blg nurse jgn sje 10nkebawah