Ubat HB…….

Hi ibu ibu ada tak yang tak boleh telan langsung ubat hb, wlpn try macam macam cara, so mcm mne bt utk tambah hb ye? #firstbaby

5 Balas

sy mcm tu jgk. tp sbb tpksa telan jgk. ni antara yg sy mkn insyaAllah boleh cuba. zincofer mmg totally out sbb mmg sy mkn muntah teruk. doc tukar ke iberet. spnjg mkn iberet mmg xprnh drop. obimin pun elok. ganilia pun just pricey bg sy. gulsan delima sgt bgs. beaumama pun bgs jgk. selain tu boleh bykkn mkn sayur yg bdaun hijau mcm bayam brokoli dll. buah2 pn ambil elok utk momy & baby jgk ♥️

Try beli obimin pluz dekat watson kotak warna pink. Sy waktu pregnant anak first mmg obimin klinik xleh terima lgsung, hb drop. Sy beli obimin pluz kt watson alhamdulillah elok smpai bersalin. Mntk advice doc dia cakap ok selagi hb x drop n x effect kesihatan.

3y ago

Sy memang dh mkan ubt hb sis maltofer fol tab, tapi lama lama saya jadi mual

saya consume zincofer. makan kiwi beberapa potong, lepas tu telan zincofer+air kosong, lepas tu sambung makan kiwi. 1 biji kiwi potong dalam 5-6 potong. alhamdulillah okay tak muntah.

mkn jambu batu , mnm pati delima , mkn kerang rebus , bayam , hati aym klau iktkn bnyk je mknan yg blh naikkn hb kita selain ubt ..

bolee Banyakkan makan sayur Bayam n Jambu batu.Kerapkan jugaa makan Kerang dengan hati Ayam.