first time being mummy

I dont know. Sometime i get too tired when handling my son. I felt so bad. Pls advice me or any way I can overcome my problem. My son only just 5 month. I do love him so much. But sometime I felt stress. Im fulltime housewife

9 Balas

saba sis . sy dlu ank pertMa pon mcm tu . tmbh lak bby jenis nk mlekat je dgn mak dy . tido pon bgun2 . xprnh tido lame . mlm lg la xtido tido smpai da abis subuh pon xreti lelap lg . nk berak kencing pon kne lari2 . kne lak sembelit mse tu trpkse bwk bby dkung dlm tnds mse mmbuang tu sis 😂 . biase org kata ank prtama ni mmg strunggle sikit nk jaga . sy pon ank pertMa . mak sy kata sy la yg paling susa mak jaga dlu mse kecik . bila kita ad ank sndri kita pula rse . uhuhu . jgn trtekan sis . nt susu sis jdi kurg pula . lg la bby susa nk jaga sbb xckup susu .

Enjoy the moment. Masa bersama dia takkan berulang lagi dah, cepat je nanti rasa dia dah membesar. Kalau stress dengan housechores, sis buat list, and setelkan one at a time bila ada masa terluang. Kadang kadang tu mintak la me time dengan encik suami, keluar sorang 3-4 jam, release stress buat apa yg u suka. I know how u feel, fulltime hw juga. Hehe.

banyakkan bersabar sis. time baby tido sis pon tido sekali jangan time baby tido sis sibuk buat memacam. nanti bila anak meragam sis baran sebab letih. anak kecik lagie dye tak faham pape . sabar ye sis anak saya nak masuk 7 bulan pon kadang buat perangai. biasela diaorang nak bermanja je 😊

Bykkan zikir. Istighfar banyak. Baby sy pn nk masuk 5bulan. Kadang stress rasa nak nangis. Bila bby meragam tgh malam lg stress. Tp sy selalu positif kan diri. Alhamdulillah skrg bila bby meragam dpt kawal rasa marah n stress tu. Lg 1 kerap luahkan sis. Jgn pendam sorg2

anak pertama saya kembar.. bayangkan.. dah nak gila masa tu..siang sorang nangis.. malam ganti pula yg sorang.. aduhai..masa tu nak berpantang sendiri konon.. hahaha..

Memang kdg hangin jugak.. tmbah2 tgah mlm ank xnak tdo..haha.. babab bontot dia..sbb pkai pmpers xdla dia sakit.. dia ketawa lg adala.. 😅

I’m sure it can quite quite overwhelming. Share responsibilities with your partner and speak about this. Be patient, mommy. 💖

Bt yg terbaik xperlu mrh2 sye..Dh dua ank pon yg.Kcil2 lg..Kdg2 meragam tpi kne hndle elok2 jgan stress

Smoga dpmudhkn