Help me

hi mommies, sy ade prob, my daughter always cry at night and always show that she hungry .. i try give my breastmilk and sometimes she doesnt want it .. so i try give FM but my daughter refuse bottle.. so i cant do anything, then my mom and my dad said, give baby food like baby nestum .. they said, they already give baby food to me and other sibling when we still in 2-3 weeks .. i dont know what to do .. should i follow what they said ? im so tired and in same time, i kesian my baby hungry.. my baby bru 1 month and 25days..

15 Balas

Anak sy kerap ngis dr lahir hingga la 2bln sbb ny : 1. bby minta dgendong dan tdr dkt ngn dada ibu 2. bby kencing /berak 3. Perut kembung. - try bg dentinox / Gripe water 4. Klo susu byk... Pam tlbh dahulu. bila slow bru bg bby mnm 5.Kerap sapu/urut perut, bkng bby n tapak kaki guna ubt yuye /myk angin 6.bila bby sda msuk 2 bln, kurng sda tu ngis sis, mmg normal ngis sb msi tgh suaikn diri plg truk umur cm bby sis skg tu, hrp bsbr. 😁 #tu sj pkongsian dr sy sis😅Tq

Hi...baby cry bukan sebab lapar ke apa...mungkin dye sakit perut,ataupon pamper dye penuh...tpi saya rasa anak cik nie...dye x de mood nk happy dan susah nk tidur...kita kena cari cara nk bagi dye tenang...cuba cik cara produk tasneem calm balm...alhamdulillah anak saya pakai dye x nangis dah...dye happy je...nak produk boleh mesej saya...kita leh sembang sembang. 0193985243

Baby nangis malam maybe sebab perut sakit dah masuk angin . Sapu minyak dulu , bagi dia kentut and baru susu kan . Dan kalau boleh dah start ajar dia bezakan malam dengan siang . Malam tutup lampu , dia akan tidur lagi nyenyak insyaallah dan bangun hanya untuk susu . Bila baby meragam check balik 4 benda ni , sama ada lapar , perut kembung , terlalu sejuk atau terlalu panas .

5y ago

Btul tu sis

Syg no need to worry. On that age 1 till 2 month they will cry not bcoz they hungry. Just comfort her or carry her. Rub some cap YU YEE on her stomach, back and at her head. Then continue hug her and sing some lullaby. Don't care about other ppl just do it your way it's your baby not theirs. PS it's normal for mothers to get tired enjoy your motherhood ❤️

Jgn bagi makan sis .... Teruskan usaha utk bagi dia susu badan... Sis juga kena positif and saling support baby.... Gunakan power as mother... Baby hanya akan selesa dan mendengar kata ibu sahaja.... Belai dan cakap dengan dia.... Kena banyak bersabar... Jgn putus asa

Maybe susu yg keluar terlampau laju thats why dia refuse nak minum. Kalau dia minum dia akan tersedak. So before bg minum, kena buang kan dulu sikit susu yg laju tu. Then baru bg kat baby.

Sbulan lbh blm boleh makan lagi,hadam pun xpandai lagi tu.just bagi susu je,kalau muslim,elok bagi minum sikit air suam just salawat,kat air suam tu.gne sudu kecil je.

Baby kecik lg. Normal dia menangis sbb dia rasa tak secure.. Yes mmg penat but trust me you will miss the moment. Check lekapan breast masa menyusu ye.

jgn bgi mkn apa2 sblum smpai 6bln sis... perut bayi tak boleh nak hadam slain susu... nt kena jangkitan kuman Pula dkat perut baby... breastfeed je da ckup..

Baby hanya boleh makan apabila umurnya cecah 6 bulan. Mungkin bby sis menangis malam disebabkan perut tak selesa, ataupun mahukan perhatian saja.