Nampak kantung je

I dah pergi checkup tapi doct cakap nampak kantung saja. Janin takde pun. I dah 9weeks nak msuk 10w. Sedihnya. Ada ke mommies pengalaman sama dgn saya. If takde juga next week doc suruh makan ubat. Allahu ?

11 Balas

saya lagi la da kena , dokter kata nampak kantung ksong je 7 weeks time tu then dia sruh serah dri kat spital nk buat dnc. tp sblum dnc kne induce dlu bila da induce kuar kantung bawa sample pi lab .. kata dalam tu ada janin allah je tahu luluh hati ni.. geram macam mana.. sbb da scan mmg xnmpk yolk or jantung tapi bila da kuar dia kata ada erghh.. after that ade ag sisa so tpkse gak dnc ..

4y ago

dAri kk swasta. anta tros ke kecemasan then kcemasan kata xde harapan kantung still ksong patut nya dia kata 6 weeks da ade jantung .. walhal saya xde pendarahan apa2 hmmm sakit sgtt

assalamualiakum...saya spotting star4/9/20.kuar darah,tapi msuk minggu ke3,niberkurang,semakin hari semakin sikit..alhmdulillah tnggal21/9/20 jumpa doc scan bby mudah2an bby sihat walafiat,membesar dgn baik..amiin..apa pun tunggu ari isnin scan dlu..doakan bby dlm kandungan sya baik2 saja..amiin...risau jugak ni berdebar pun ada..bab tdk pernah terjadi seblm ni..ini anak yg ke 5

4y ago

Assalamualaikum...Sya dan jumpa doc msa tnggl 21/9/20,doc scan blk,pas tu doc ckp kantung kosong da,siap cek kat bwa lg ingat,msa jmpa doc tu Sya Kuar drh dan kurang tp still doc ckp kosong kantung,siap panggil doc yg lain utk tunggu 2minggu LG,br nak cuci..😔😔 ramai ckp cuci tu sakit bab korek dlm..doakan urusan Sya di permudahkan amiin..jumpa doc LG PD tnggl 7/10/2020 ni,pa doc PKR,klnik pkr

sya 12minggu hamil scan nmpk kantung je,bby kecil lg jantung pun nmpk da,tp sya spotting 8hari da,dah jmpa doc,semua ok,9/9/20, sya pi emergency jmpa doc scan bby ok jantung ok..sya risau ni msh spooting...😔😔

4y ago

sya kemarin jumpa doc jgk dkt emergency,bab ada ketulan drh keluar,tp doc kta still bby ada lg dlm kantung..

sama macam saya . ikot kan hrini dah 8 weeks . tpi bila scan dok kata msih nmpk 6 weeks . takde perkembangan . repeat scan lagi 2 mggu . hati sedih taktahu nk ckp 😢

i pon mcm ni jgk..cek ade kantung dan yolk sac je..haid x trtur..lagi 2mgu pegi scan..kalo x ok jgk..doc suruh mkn ubt...1st pregnancy..😭

Try scan lagi 2 minggu. 🙂 kadang sebab kecil sgt xnampak. Atau next week awak gi try scan tempat lain. Try TVS, scan dari bawah.

Jgn sedih2 sis. Masa doc scan pun ada anggaran berapa usia kandungan. Yakin janin tu ada.

4y ago

ya betul semua tu kekuasaan allah swt

try chek kt klinik swasta dulu sis mne tau nmpak lebih jelas..

Betul ke kiraan kantung tu..?

4y ago

Ok.. wc

sya spotting dah 14hari