Bleeding

I'm 9w6d pregnant. Last friday, dah pergi hospital and scan everything. Doc cakap baby ada lagi. But size kantung tak sama dgn tarikh period. Next week nak scan lagi, if i still bleeding and baby takde perubahan. Which means takde pembentukan baby, doc suggest utk gugur. Fyi, saya dah 2x miscarriages sebelum ni. Last was 2017. Sekarang masih bleeding tapi selang sehari, dan tak banyak pun. Sikit je keluar darah. Saya pun takde sakit senggugut or anything. Cuma keluar darah je. I really hope this time i can survive. ?Does anyone had same experience with me? Mind to share?

13 Balas

saiz kantung x sama dgn tarikh lmp must be a reason.. maybe ovulasi awk lambat... nnti bila bby besau sikit dia akan measure saiz baby utk tentukan weeks.. that y dkt buku pink ada re edd... psl bleeding pulak if u mean like blood spotting pd awl kehamilan itu normal jika terjadi sekali dua shj.. biasanya bby ambil masa utk menempel pd dinding rahim that y jd spotting.. kalau bleeding yg kerap.. u should go to emergency.. i am worried if itu adalah sign n symptom of miscarriage.

sy pon ada same issue. skrg bby dah 16 weeks. start bleeding time baby 12 weeks. masuk ni dah 3 kali bleeding. tak ada cramping or anything. alhamdullilah baby okay. doctor bagi ubat kuat kn rahim. doctor nasihat byk kn rehat, dan tunggu sehingga kandungan masuk 5 months. harap tak ada lg bleeding. size baby sy kecil seminggu dari last period. byk kan rehat ya. semoga urusan kehamilan awak dipermudahkn ❤️ doa kn sy juga

4y ago

Bb kecik seminggu tu normal ke doc kata sis?

macam sy pernah keguguran 2 kali (12 & 9 weeks), masa tu sy x sempat makan duphaston(ubat kuat rahim). doc pakar pesan next time bila positif preggy, sy kena makan terus ubat tu. Alhamdulillah now bby da 5 bulan. Sy usaha & berserah semoga rahim kuat bila mula2 dpt tau preggy. sis bole mntk pandangan doc utk ubat kuat rahim. Stay strong sis. Semoga dipermudahkan segala urusan sis.

me! currently facing the same situation. skrg dh 8 minggu 4 hari ikutkan. tapi sy keluar lendiran coklat je, since isnin lalu. selasa pergi hosp dah cek masuk ikut bawah. doc pun kata masih kecik lg. sy pernah gugur nov 2019. harini nak pergi hosp lagi sbb baru keluar darah. skrg ni sis survive mcmana? masih keluar darah?

saya 3 kali gugur.. kali 3 tu turun sendiri... awal 2020 saya tahu yg saya pregnant. sepatut nya saya kena buat test darah untuk tahu kenapa kerap gugur. tapi ALLAH bagi rezeki. alhamdullilah.. saya setiap kali mengandung akan bleeding. so sis kena jaga makan, banyak rehat dan amek ubat kuat rahim.

Sy pn ada bleeding skrg.. dn mslh sy pn bby saiz kecil, x ikut mcm tarikh dr priod, spatutnya dh 12week tpi bila scan bru 7weeks dn xda heartbeat tpi kantung ngan bby ada.. skg ni kira bby umur nk masuk 9weeks ni keluar bleeding pla.. 🤦 sy pn xtau nk buat apa dah.. hanya bserah kepada Tuhan 😥

5y ago

Don't worry go visit doctor you get medicine stop blinding .

Sy pernah gugur 1 kli thun lps. Kandungan 8w tiba2 bleeding msa scan tu doc dah bgtau nmpk kantung je... Lps tu sy starts mkn folic asid. Alhamdulillah skrg pregnant 16w dah

for now just completely rest in bed.. jgn buat kerja brt.. jgn lakukan aktiviti lasak.. nnti next jumpa dr.. mntk dr bekalkan ubat kuat rahim.

try minum jus mamariam tue... kita usaha tp klu tK jd jgn bersedih myb ade hikmah... moga awak terus kuat... Allah the best planning😋

Omg... Sya pun sma juga dh 13week n same as ur all bleeding oni 1time by last week...so sad