8 week scan nampak kantung saja

Tadi scan nampak kantung saja tapi size kantung mmg dah 8wk then doc suruh mai scan lg seminggu if tak nampak janin jugak doc suruh cuci. Hm before ni dah pernah miscarriage doakan kandungan sy kali ni yer sbb mmg takde bleeding or sakit perut ke apa just muntah² teruk before ni.#firstmom #pleasehelp #firstbaby #TTC

8 Balas

Saya pun sama macam situation sis. Last week saya pergi clinic swasta untuk check up lepas tu doc check nampak kantung je. Kantung dah membesar macam 8 weeks tapi takda janin, cuma kantung. Doc siap cakap janin tak membesar siap suruh tunggu biar kantung keluar sendiri. Saya macam sentap sikit la dengan cara doc tu tapi saya stay positive yang baby saya ada cuma dia kecil lagi untuk saya tengok. InshaAllah sama sama ya kita, sis 🥰 moga yang baik baik sahaja untuk kandungan awak dan saya ameen!

1y ago

sma mcm sy sist,sy 8hb/12/2022 keguguran jga anak syurga.1st scan d klinik swasta nmpak nadi baby kuat bdegup,skli scan d kkia nmpak kantung je 12week xnmpak janin.msa doct ckp mcm tu Allah je tau perasaan sy,sbb penantian 7tahun.tpi sy redha smpai mana ja kantung kluar sndri smpai 13w5d msa tu ya Allah sakit perut mmg mcm2 rsa,da pkul 6.30am kantung pertama kluar,pkul 10 30am kantung ke2 kluar.x sangka anak syurga sy ada 2org msa tu..sbb scan 1kantung je nmpak.sy izinkan dan redhakan kerana Allah taala.Anak syurga menunggu kmi disna.inshaAllah dgn izin Allah ada rezeki lagi buat kmi..berpantang ari k7 tanpa baby.. semoga anak2 syurga gembira bermain ditaman firdausi syurga buat mu anak2 ibu.

Saya scan 8 week nampak kantung sahaja. Scan lagi 10 week dah nampak heartbeat. Scan 12 week dah nampak baby. Cuma waktu scan 12 week saiz baby 10 week. Doctor kata okay. As long scan baby nampak sihat.

hai awk, in sya Allah, bby ok, dpt kan pendapat / pandangan Dr / check up klinik yg berbeza ye, sblm cuci ke apa2, 8w tu awl lgi. jgn stress2 , byk2 kan rht ok. folic acid jgn lupe mkn.

Kenapa nak cuci? mcm pasti sangat pulak doctor niii. Mungkin machine dia yang tak dapat scan . Tunggu dulu awak. Maybe for until 10 week

1y ago

Aamiin thankyou

tgu lgi 2w. 1w tuu 50 50 nk nmpk heartbeat dgn janin.

Sis scan dr atas ke bwh? Sbb kalau tvs (dr bwh).. mudah nmpk skit

1y ago

ats je tak buat tvs pon

Next appoiment saya usia kandungan 8w4d harap2 baby dah nampak

1y ago

Aamiin semoga Allah balas doa doa yg baik untuk awak juga 🫰🏻

tggu 10week je awak