Janin

Ibu semua nampak janin berapa week? Sy dah 7w, td pergi scan ade kantung je. Doktor suruh datang lagi 2minggu. Kalau takde jgk kemungkinan tak jd ??

33 Balas

Positive sis..sya 12weeks baru nmpk tu pun scan dri bawah..scan2 alhamdulillah nmok heartbeat smua...sblm tu gi klinik 2-3 tmpt utk tnye pndapat... jom join group blh share and tnye apa saja https://chat.whatsapp.com/CFOQ5b1hBYd6K7g2iSdV0k

sy 4weeks da nmpk kantung..sy scan dkt klinik swasta.. aritu mse 9weeks check up dkt kk doc xnpk..sy terus scan dkt klinik swsta..Alhmdulillah da npk heartbeat..now dah 12weeks+ .. sis try scan dkt klinik swasta..

3y ago

sis, msa scan kt kk xnmpk tu kantung besar x?

Sy 6w dh nmpk janin + dgr sekali heartbeat...dlm scan nmpk mcm kelip2 tula jantung dia..xpe sis depends org jugak kdg2 cpt kdg2 ambik masa sikit pape pon hrp kndugn sis bertmbh sihat & sempurna💖

4y ago

Sama sye mse 6w dlu

sy..msa scan 6weeks 6days..pastu doc bg folic acid mkn ari2 lpas 3 mnggu mkn alhamdulillah nmpk janin.. so sis kna mkn.folic acid dri skrg.. folic acid sgt2 pnting..

X pe sis makan folic acid bnyak kan berdoa in shaa Allah kalau rezeki kita Allah akan hadir kan insan kecil dlm hidup kita.. Fikir yg positive je ok🤲

4y ago

Btol tu.. Amin...

Sama mcm sy.. tp nnti 2 atau 3 mnggu lgi pergi scan lgi... Nnti dh nmpak baby dlm tue... Jgn risau.. try Google baby 7 weeks besar Mana.. 😊

Its okay sis, awal lagi tuu, mcm sy dlu mcm tu jugak, tapi alhmdulilah, bby kluar dh, bby sy 6 bulan dhh sihat alhmdlilah.. be positive sis..

Sy scan 6weeks doc da nmpk kantung & baby..tp actually depends pd seseorg kdg 9-10weeks bru nmpk kantung n bby..

Awal lg sis. Fikir positif. Bagi baby masa utk mbesar dgn izin Allah. InshaAllah lpas ni scan nampak dah baby berenang2 😍

4y ago

Aminnn 🥰🥰

Haritu macam tu juga sekali dtg lepas dua mggu tu mmg da takde tinggal kantu baby lagi...sedih...5 tahun tunggu...