jantina mgikut petua org tua2?

Hye..sye ni da excited nk taw gender baby,tp hubby masih blm ade masa lagi utk kami g scan...so agak2 bby ape ni mgikut petua org bdasarkan ciri2 pd sy ni...bkn nk jadi ahli nujum,tp sekadar utk hiburan saja taw..☺️ *Sye kuat mkn manis dan pedas *Xde morning sickness *Perut xnmpk mcm tgh pregnant,sb bnyak org tego ckp prut xnmpk *Sye tido mgiring ke kiri *Xbape suka nk bsiap

44 Balas

Sy pula bby boy 1.suka masin2 dgn pedas 2.tiada mual2 3.perut nmpk lepas 22weeks 4.mls besiap/mndi tpi kena paksa jgk mndi 5. Suka tidur separuh terlentang 6.tidak suka makanan manis tpi minuman manis2#😹 7.Kuat makan asam 8.cpt panas 9.x suka tidur dengan laki/benci nmpk laki Ok tuh je

Scan je boleh tau boy or girl. Tu pun klau baby bg kerjasama.. tilik berdasarkan ciri2 tu tak tepat pun.. lain pregnancy lain yg ibu2 akan alami.. stengah org kata suka mkn manis baby girl,bila lahir kluar boy. Mkn masam baby boy bila lahir girl. Klau yg tak suka dua2 nk kluar apa pulak 😂😂😂

Klau ikut pd ciri2 sis bg tu baby boy..sy masa pregnant baby girl pn bkn hari2 suka bersiap ikut mood juge..kdg kluar tk makeup langsung..skrg sy pregnant lg & doc kta girl,kluar pn jarang makeup tp suka mengemas,memasak..wlaupun rsa tk larat still nk bt semua bnda tu.

😅😅😅 X alahan. Suka pedas Mknn x pilih, semua blh mkn Perut bulat. Garisan linea nigra b4 prgnt bawah pusat, start 7bulan naik p atas pusat. Skin glowing Tidur miring kiri(ini b4 prgnt pun dah biasa tidur kiri) Scan boy

Sy sme cam atas ni. Xde alahan, Muka bersih. *sbbtu mls bersiap tacap gitu2 je haha* Mkn manis coklat2 . mkn pedas tp sejak kene sakit perot sgt2 teros stop. Dah 7 8bulan bru nmpk bby perot. dan baby boy .

Baby boy : Malas bersiap, makeup, mandi semua malas Ada alahan siap turun berat Muka kusam gila Makan biasa2 je Mengidam pun biasa2 je, xlah menangis merajuk kalau x dpt Entah, sama macam biasa sblm pregnant 😅

Saya masa preggy yg sulung, suka masam2. Scan2 bby boy. Now preggy second, suka manis2. Details scan haritu bby girl. Depends alahan masing2 sis. Selebihnyaa kita berserah pada Allah s.w.t 😊

mcm same je kite puny ciri hahaha. tp 7bulan mcm tu dah nampak perut n sy suke besolek. skg dah nak masuk 38minggu msh xtau jantina baby tp doc penah ckp time scan mcm boy je tp xsure 😂😂

Lebih kurang mcm saya..bila scan, sy akan baby boy🤭..tapi ada jugak simptom mcm nie,dapat baby girl..apa2 pun kita kena bersyukur dan berbangga walau apa pun jantina dia sbb dia anak kita😍😘

4y ago

Tu la..lain org, lain ia punya pembawakan budak😍

ciri2 tu ada pd sy masa pregnant..dpt anak girl...bby tendang pon slow2 jer..xberombak pon mcm ada ibu2 pregnant lain...pastu sblom pregnant sy byk mkn ayam jer..seafood kurang....