Kencing Manis Masa Hamil

Hai ibu2 semua.. Ada tak yg mcm sy kat sini? Sy bru 12weeks.. Dah kena kencing manis..esok nk kena g buat BSP pula.. Ibu2 ada tak petua atau cara nk hilangkan kencing manis ni... Sedih pulak rasa.. Tak taw nk mkn ape... Baru ank first #firstbaby #ingintahu #bantusharing

2 Balas

jaga makan je. nasi jgn Dua pinggan. buat suku suku separuh. air kosong kerap minum. xbole hilang kencing manis smpai Hbs mengandung. lps bersalin minum air gula sekali lagi utk tgk kencing manis ni time mngndung sbb hormon ke mmg sis ada kencing manis tp Tak tahu

sy bru 10weeks dh start on insulin..last year gugur sbb gula tggi x sempat insulin..sis control mkn & ikut nasihat doc..jgn stress2..stress pun slh satu punca gula tggi