Spotting and infection

Hye... Sy pregnant 8 weeks, beberapa hari ni ade spotting... Dah scan dkt doctor, doctor kate ade infection n masih ade spot bleeding... Ada infection dalam rahim... Baby pulak xbesar ikt usia yg sepatutnya... Doctor ckp baby 50/50 je dlm tu... Dia bg ubat and suruh dtg semula after 2 weeks utk recheck... Spotting memang akn ade on off depends pd keadaan, kalau travel jauh ckt or jln byk... Ade ke mummy² kat sini pernah experience mcm ni... Apa yg mummy² buat or mkn or amalkan utk jg baby? Atau should i expect the lost?? Ttc 3 thn, first pregnancy... Sy sgt sedih n down...

6 Balas

Sis rest byk2.. mkn tu jgn skip.. bedrest je tau. N sentiasa ckp kt bby. Semoga bby kuat2 sama2 gn mama n selamat smuanya..jgn down..kita bserah smua ni kt Allah. Sy dulu kna mcm ni..ancaman kguguran..alhamdulillah dh x dak drh dh.. cuma kena bhti2..

5y ago

Doc pesan mkn every 2 hours.. Tgh cuba ikt sbb nk mkn pun smpai xlalu sbb terlalu kerap... Sbb spotting on off jdnye xdpt mc lg... Bile ade lg br dpt mc.. Keje mcm biase...

Ikut nsihat doc sis.. Bnykkn bed rest dan mkn vit2 yg doc bg tu.. Bnykkn brdoa dan yakin ye sis.. Kuatkn sngt moga smua baikw aje tu

5y ago

InshaAllah.. Tq sis

Need to alot of bed rest n fllw doctor advice n medicine ...me too same conditions.. Pray to god.. Amen..

5y ago

Ooo.. Still working as usual..

Kuatkn semangat. Jgn sedih and down. Yakin and percaya pada Allah. InsyaAllah takde ape2. ☺️

5y ago

InshaAllah.. Semalam mmg rs mcm hilang semua harapan... Hr ni dh sembang dgn kwn² bace dkt, positif aura tu dpt la rs better...

rest bnyk2 sis... sy dulu mcm tu.tp spoting je.xda infction.huhu sya doa kn utk sis

dc bg ubat apa ??. . sabar yaa sis. . jgn sedih2. . saya pon macam sis. . ada spotting coklat . .tapi masa scan jntung baby still ok. . kita doa baik2 supaya kandungan kita selamat😘

5y ago

Spotting kire btl2 spotting.. Bile lap dgn tisu or kapas br nmpk... Kdg2 xlekat pun dkt pantyliner... InshaAllah