Spotting or bleeding 😔😔

Assalamualaikum & hai semua.. Sy nk tye mommies dlm ni pernah x spotting or bleeding on n off? Sbb sy ade keluar spotting tp on n off.. Yg sy perasan bile byk bergerak or buat keje2 kat umah mesti akn keluar spotting. Sometimes kaler koko, pink2 gitu n dark colour. Doktor scan mse 20hb br ni ckp kantung kecik sgt2 n bentuk x brape cantek. Doktor bg ubat kuat rahim n mintak sy gi klinik blk after 2 weeks.. Jd skg ni sy mcm x brape yakin je yg sy ni pregnant ke x.. Takut nk berharap lebih sbb 2 tahun lpas pernah miscarriage (blighted ovum).. Lpas miscarriage tu mmng susah sgt nk lekat.. Sy planning minggu ni nk gi Klinik kesihatan ntk double confirm blk. Tq mommies

4 Balas

Saya dari first pregnant sampai yg 3rd pregnant memang ada bleeding. Kena byk rehat, tak boleh jalan banyak, xboleh cepat penat, xboleh angkat berat2, elok bedrest, dan minta ubat kuatkan rahim, selalu doc akan suggestkan kalau kes mcm ni. Sy tengah preg 6w dan masih bleeding walaupun tengah makan ubat, cuma dah berkurang skrg. Scan last week nampak kantung je baru sbb masih awal. Doakan next week Sy scan n dpt tgk baby 🤲

1y ago

Amin🤲🏻

sis bekerja?? stop dlu aktiviti memasak cuci kain myapu bnyakkan rehat baring untuk bbrpa minggu ni.. kalau kandungan masi 4 weeks 5 weeks 8 weeks bgtu baru nak kukuhkan tempelan.. apa2 pun kalau ada bleeding tak normal kena pergi hospital tdekat..

1y ago

X bekerja pun.. Sy housewife, cume semlm ade la buat aktiviti rumah. Mlm tu plak duk menjahit.. Pagi td terus ade spotting.. Bile baring, xde plak keluar spotting.. Bergerak byk n berjalan laju2 pun akn keluar spotting.. Huhuhu

Saya pun alami benda yang sama lebih kurang macam awak..kadang2 murung..kdg sedih.penantian 11 tahun

1y ago

xtau berapa minggu..sbb masa saya p klinik 17/2 nak scan doc cakap x nampak apa2 lagi.tp pg tu mmg saya dah test upt positif.masa malam lps isyak camtu spotting sikit.saya risau n confius jugak nak period @ mmg btl2 pregnant.doc check urin dia cakap ada jangkitan kuman sbb tu bleeding sikit,scan x nampak lg sbb masih terlalu awal usia kandungan katanya dan dia suggest saya dtg scan lg 2 minggu..dlm bln 3 ni la saya kena follow up balik dgn klinik.doc ada bg ubat kuat rahim,lawas kencing & antibiotik.tp sepanjang minggu ni saya dapati ada sedikit kesan darah merah jambu kdg coklat..tp bkn sepanjang masa la..cuma jd tertanya2 normal @ tidak bila spotting camtu.saya xda ilmu sgt bab2 kehamilan ni..sbb saya x ttc pun hampir 6thn(selama 11thn perkahwinan) dah tp tiba2 Allah nak bagi rezeki saya test upt kali ni positif..mmg terkejut..x jangka

Kalau ada spotting kena banyak bedrest. Kurangkan bergerak.

1y ago

Spotting keluar bile sy byk bergerak.. Tp rse bersalah plak kalo baring je.. Lgpun mlm esk ade majlis nikah adik.