Scan 9 weeks tapi nmpk kantung aje

Normal ke scan 9 weeks tp nmpk kantung kosong aje? Sedih sgt2 rasa 😭 doc suruh repeat lg 2 weeks.. doc kate 50/50 mybe missed miscarriage or early pregnancy mybe.. please mommy2 sape pernah ade experience sama mcm saya?

4 Balas

Saya dulu scan ikut LMP 6w4d tapi dah nampak baby & kantung cantik..kemudian scan semula pada 9w,baby saya tiada heartbeat..scan ikut atas & bawah dengan doc pakar masih sama,jumpa juga dengan 2nd opinion doc tapi masih sama juga size..tunggu 2 weeks lagi but end up,11week saya kena cuci🥲 baby dah stop growing sebenarnya..missed miscarriage..

3y ago

sama sis. pernah juga saya mcm tu masa 1st pregnancy. lps bleeding mcm darah period, ada ketulan tisu kluar & xde heartbeat saya proceed dgn d&c. kalau kat hospital kerajaan, dr akan sarankan darah & tisu yg tertinggal kluar secara semulajadi. lps tu, dr akan buat followup transvaginal scan utk memeriksa samada rahim benar2 bersih

saya pun mau tanya saya hamil 11w nie hari scan tak nampak heartbeat tunggu 2 minggu apa kah tu normal😭😭😭sebelum nie pernah keguguran dan tak mau kedua kali😭😭😭😭rasa takut

3y ago

Hmm 11w patutnya dah nampak sis. Tapi kalau x nampak mungkin kandungan tak menjadi lah tu. Maaf sis kalau komen sy buat sis sedih 😭😭. Sy pun ada anak syurga, baby takde heartbeat masa 12w, kandungan tak menjadi sebab kerosakkan pada benih. Next time nak ada baby semula sis & suami consume folic acid & jaga pemakanan. insyaAllah moga dipermudahkan ya sis

sy pn mcm tu sis kelmarin p scan ikut kn da 6week 2day tp dlm scan tu bru 4week6day.doktr suruh dtg lg 2minggu..pun doktr ckp 50/50..smoga sis ada rzki ya..doa kn sy juga Aamiin2

1y ago

smelah dgn sy.... sptut nye 6w6d nk msuk 7w...tapiii dalam scan 5w bih cntu... tapii nmpk kntung je... baby blom ade lagi.. kena tnggu lagi 2 mnggu tuk scan balik... tapii doc yg ni xde cakap pape pon... dia snyap je.... dia ckp g amik ubt pastu lagi 2mnggu dtg balik scan ktenyer...

Takde yg sudi jwb ke 😔