Harga scan

Hye mommy , bole saya tahu kalau check up first time untuk tau kandungan dah berapa minggu dan scan kandungan di klinik swasta . Harga untuk melakukan check up tu berapa ye lebih kurang ? Saya baru tahu positif dan ramai sarankan pergi check up ke klinik swasta terlebih dahulu untuk scan kandungan jika pergi ke swasta , doktor hanya akan bagitahu mingguan kandungan sahaja . Jadi saya bercadang untuk pergi ke swasta baru pergi ke klinik kerajaan untuk buat buku pink . Saya hanya mahu tahu berapa anggaran harga untuk pergi ke klinik swasta .

27 Balas

Ikut klinik juga. Saya pernah paling murah rm60. Paling mahal rm80. Untuk first time dr akan buat ultrasound je. Kalau dr nak bagi folic acid ke apa cakap je dah ada. Kadang klinik cas mahal sikit. Padahal kat farmasi 1 papan rm1 je 😂 awal2 pun memang tak suggest gi kk terus. Sebab biasanya kandungan dah confirm ada, dah nampak kantung & heartbeat baru nurse bagi appointment buat buku pink. Sebelum tu memang better scan kat swasta dulu. Dah confirm pregnant baru call kk untuk tanya mengenai appointment

Depends klinik dengan fasiliti scan dia. Mcm sy pergi klinik siti bg sy mahal la rm80 tp gmbr scan tak cantik. Sy pergi klinik yg speciality dia sonography rm30 je scan kali pertama tu (dia panggil dating scan) dah lah gmbr scan cantik n jelas siap zoom. Ade klinik lain sy pergi scan rm65 sekali consultation tp gmbr tak cantik jugak pastu patutnya dh ada heartbeat tp scan situ tak nmpk heartbeat pulak. Minggu ni nk repeat scan klinik sonographer yg first tu jugak lah nampaknya lebih yakin.

ikut atas klinik jugak.. mcm sy pergi klinik siti scan + consult rm80 ,i klau untk darah, air kencing, ubat apa smua lain harga. klau check bulan2 Tampa scan, Tampa ambik darah, Tampa minum air gula. RM45.00 🥰 .klau nk but semua mungkin dlm 180-200 ikut atas bajet. mane kita termampu

atas klinik , negeri sis semua tempat xsama kalau duks elangor , kl , n9, johor , kedah , kelantam ade klinik rm28 je scan Hai mntk tips sikit sebelom mnum air gula 😆 ade ape tips x supaya xsangkut https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group kehamilan 2023 💟

nak save duit, pergi klinik swasta untuk scan bila dh around 8-9 weeks ke atas so that time tu memang akan confirm dengar heartbeat & nampak janin. Ikut klinik jugak for harga. kena pandai survey. Saya pergi klinik kat shah alam RM80

mcm sy , sy set kan tarikh frst day period utk last period sy sblum pregnant dkt apps . so situ dia boleh detect kite dh brpe weeks . sy scan kt swasta dlm rm50 dpt skli acid folic 2 keping tu . scan pn mmg tpat dgn apps tu .

jgn pergi bawah 8w 😆 nnt doc scan kot bawah jdi Mahal Lak....sy pi haritu mse 4week mmg nmpk la scan Rahim & scan ikut bawah + Dr bg folic acid...cuma Mahal la rm 80 tpi ok je sbb boleh claim jdi company bayar 😆✌️

kalau upt dah positif, make sure ingat tarikh 1st last period. Then kalau nk tau dah berapa weeks, boleh guna apps ni untuk anggaran daripada tarikh 1st day last period

kebiasaanya RM50 but depends pada klinik. ada yg boleh lebih dari tu. saya suggest utk call klinik yg kita nk pergi dulu supaya kita tahu range harga klinik tersebut.

hari tu sy pergi scan masa kandungan 8w, 2D scan ada promo RM29, lps tu campur ubat & lain² checkup dekat Rm200.00 jgk la..klinik Umi, very recommended..best service