Harga scan

Hye mommy , bole saya tahu kalau check up first time untuk tau kandungan dah berapa minggu dan scan kandungan di klinik swasta . Harga untuk melakukan check up tu berapa ye lebih kurang ? Saya baru tahu positif dan ramai sarankan pergi check up ke klinik swasta terlebih dahulu untuk scan kandungan jika pergi ke swasta , doktor hanya akan bagitahu mingguan kandungan sahaja . Jadi saya bercadang untuk pergi ke swasta baru pergi ke klinik kerajaan untuk buat buku pink . Saya hanya mahu tahu berapa anggaran harga untuk pergi ke klinik swasta .

27 Balas

Sis area mana? Tempat saya Muar confirmation scan RM50. Saya dpt tahu positive masa dah 5w and tunggu sampai 9w, buat scan dpt dgr heartbeat and bawa gambar ke KK.

kalau kat melaka scan untk baru2 pregnant bawah 50.00 .. then scan detailed nnty bila da 23 weeks 70.00 .tgok pada klinik ..ada mahal

Kat klinik Siti utk scan sekali dgn consult dlm 80 je...tp klu nak bukak buku pink,sekali bt uji darah dan lain2,dlm 185 moms..

2y ago

Sis nak tanya, buka buku pink boleh ye kat swasta? Sebab tak larat nak tunggu kalau kat Klinik Kerajaan hari tu tapi ada orang cakap buka buku pink mesti kat Klinik Kerajaan.. Jadi tak jadi saya buka buku pink di klinik swasta..

ikut tempat juga awak, maybe dlm rm50 kebawah mcm tuh la. sbb saya dulu scan sekali minta acid folik .

2y ago

haha teruknya ..tmpt sy cntik je gmbr scan dia wlaupun 50

klu cm utk scan sahaja..boleh prgi ke sonobee.. tp just utk scan .. sy tk psti ada dokter ke tak

sy, shah alam , klinik ajwa rm73 first time scan . actually rm48 ja ,consultation dr rm25

Ikut klinik jgk tu sis..sy first time scan kt swasta dpt hrga RM40 je..

Saya haritu scan dan dapat ubat dlm rm85 je

65-75rggit mcm tu sis ikut klinik jg

Saya punya RM70 kat Klinik Dr Najwa