Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal

Hye mommies.. Penah x mommies alami mcm sy? Sy delay period almost 2 weeks.. 1st week sy cek upt - ve.. Tp sy sakit perut mcm sggugut xboleh tahan sy g jumpa doct..doct scan doct ckp xpregnant sbb xnmpk apa².. Doct ade ckp sy rs awk nk period kot sbb nampak rahim awk tebal mcm nk period.. Tp ade nampak telur.. So, doct suruh sy cek upt setiap mggu utk bln ni kalau - ve gk maknanya mmg bln ni sy xperiod sbb hormon.. Td sy cek lepas delay 2 mggu period n result die mcm ni.. Sblm ni confirm nmpk 1 line terang..arini 1 terang 1 kabur.. Ade mommies mcm sy? Doct kata mcm nk period tp at the end pregnant cuma lambat.. Mommies nmpk x yg line kabur tu?

Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal
81 Balas

Boleh jdi jgak pragnant..kes sis sma mcm kes sy bln 3 last period..,bln 4 xdtg bln bln 5 awai bln pon xdtg..cek upt result -ve ..lpastu 7/5 sy p klinik scan doc ckp rahim sy tebal kemunkinan nk dtg bln..tpi sy tiap kli skit prut mcm sgugut ..breast skit..hjung bln posa sy try cek upt pg..allhamdulilah dpt result +ve..2kli cek dpt result yg smaaa ..sy jdi blur dh si suami happy ja tmbah first bby..last bsok tu sy nk btul2 yakin..sy bli clearblue ad org bgtau clearblue nie tepat..sma jgak +ve..rya ke4 sy p bka bku pink..skg dh 12weeks😍😍..klaw ad rezeki xkmana sis..sy doa kn sis akn dpt result sma mcm sy..aamin

12mo ago

wah alhamdulillah seronoknya. harapnya saya pun mcm sis.. skrg bru 8hari delay period tp upt masih -ve

sy pun sama nak di ikutkan kandungan 7 weeks dah sbb sebulan lebih tak datang period..dah nak masuk 2 bulan tk period..sy cek upt double line 3 kali sy buat mmg double line..then bila scan kt klinik swasta doc ckp nampak kantung...sy happy ls masa tu then minggu lagi 1 sy pegi klinik kerajaan doc cek upt and scan ckp sy tk pregnant...tk nampak kantung pun...ade ke mommies yang pengalaman mcm ni...sy 1st pregnant??

4y ago

Nak tahuu Masa xdtg period 2 bulan tu sis ada symptoms ape2 x? Muntah ke, pening, sakit perut? Sbb saya xdtg bulan 10 hri dah.. Bila check 1 line je.. Emmmmm :(

sya pon sma.. cek mse tu doc ckp mgkin nk priod sbb rahim tebal.. tp nmpk laa mcm ketulan darah tuu... 10 hari lpas tu sy mcm priod tp 2 hari je.. darah pon xbnyak... sy sdri cnfius sbb xpnh2 lagi priod 2 hari sebelum² ni.. mse cek kt hospital tu mmg negatif.. tp bila scan nmpk mcm ketulan darah.. 7 hari lpas piod slama 2 hari tu sy test negatif jugak.. mommy² rse mcm mana ye?

tahniah.sy pun mcm awak jgk. time period tu Mai spotting je 2 hari.pastu tgu seminggu test .Ada keluar 2 line tp kabur.dah 6 test sy buat semua kabur .sy see doc.dr kata kalau dah Naik 2line even Samar pun mmg prgnnt .Bila scan tak nmpak lagi..Dr kata MB awal lg .doakan sy kwn2 .ni first baby .13years TTC ..kalau Ada inila rezeki yg tak ternilai utk kami.

2y ago

In shaa allah, moga ada rezki sis, take care

sy pun macam mumy..g scan swasta xnampak ap..buat upt 1 line je 3x buat 2x kt umah 1x kt klinik swasta skali scan..tp dh 3mggu xdtg period..last skali doc swasta sarankan tggu lagi 2mggu klu xdtg makna nye hormon..tp sy ada tanda meloya pening sakit perut mcm senggugut..sbb sy xpenah senggugut..last skali tggu 3mggu buat upt guna clear blue alhamdulillah pregnant skrg dh 20mggu..

3y ago

last period sy masa tu 3/6

saya dah delay 1months period semalam buat upt hanya 1 Line saja .. jadi hari ni saya try buat upt subuh first buang air kecil..naik 2line tapi pudar² gito.. rasa tak pasti Sya try lagi tengahari tadi tak de pape just 1 Line.. soalnya adakah saya pregnant sebab semua symptoms hamil saya ada.. kejang bahagian perut..ada keluar titik-titik macam darah sama². . mual²

Saya pernah positif pregnant dah lambat 2 week period, tapi selalu rasa sakit belakang Dan tak ada rasa nak muntah, belum sempat nak pergi klinik dah sakit perut keluar darah keguguran, kalau saya ada baca itu macam sebab janin tak berkembang, kalau saya selalu muntah kalau betul ada janin, kalau tak rasa loya biasanya keguguran, dah 2 kali rasa keguguran

Hai sis. Biasa dapat faint line mcm sis at 2weeks then turns into one line if pregnancy tak menjadi at the end. Doktor cakap rahim menebal sebab nak period. Sabarlah sis, tunggu sebulan tak period. Dapat je double line terang boleh pergi klinik untuk doktor sahkan kehamilan. If tak dapat boleh cuba lagi.

Sy kalau tk silap lebih dri seminggu xdtg period(sebulan dah) cr sy pon nmpk sgt loyah nmpk sgt alahan org mengandung.. sy ada guna juga pregnant tes ni ada yg terang ada yg kabur... xpi xchek lagi ke dok xde dtg kk lagii? semoga Allah permudahkan segala urusan kita... amin

sama kes sya ni sekarang sya 18 mggu dah lembut je tendang lembut baby sis semoga ada tu sis sya dulu 8 /10/2021 sis doctor cakap kosong tak pregnant jadi sya jumpa bidan di kampong suami sya bidan tu urut lembut takut nya sya pregnant rupa nya ada masih baru