Pregnant tapi Period?

Hye mommy semua, sy ada kgusaran nk tanya. sy cek upt pada 18hb sebab perut krem, kepala pening sgt & ada simptom pregnant.. tarikh tu spatutnya sy period tp belum ada apa2 tanda period. Hasil 1st upt tu positive tp samar2, sy terus pg klinik swasta, Doc scan ckp mcm ada, dia suruh dtg lg 1-2 mggu utk confirm. kalau ikut kiraan 4 mggu janin. 19hb sy cek lg upt guna clearblue results memuaskn mcm dkt gambar. Tapi 20hb tetiba darah kluar mula2 sikit dan jdi byk mcm period. Darah tu x ketul2 tp heavy mcm period. Kalau ikut 24hb (msuk mggu ke5) sy ada appointment utk buka buku. Ada x mommy2 yg ada pengalaman mcm sy? jadi pregnant atau x?

Pregnant tapi Period?
11 Balas

saya pernah jadi ..lewat 8 hari sbab ada simptom², saya try cek upt +ve ..g klinik cnfirm kan mmang yaa hamil ..lpas blik je dri klinik trus bleeding, pastu darah kluar ketul² smakin byak ..g cek klinik smula doc ckp dinding rahim luka , dan kantung tetiba bentuk jdi xcntik ..doc ckp lagi tu makna nyaa kandungan akan xmnjadi , tgu jatuh je ..try g cek kat spital sama jgak doc ckp mcm tu ..hampir 2 mgu darah n ketulan tu masih kluar , tetiba perut sakit sgat , warded 2 hari terus ggur kantung dah jatuh 😭 .. kandungan bertahan 2 bulan jee ..setelah 5thun berjuang 2 garis 😔 .. apa² sis refer spital dlu yer , sya dlu kk suruh cnfirm dri spital dlu baru boleh bkak buku .. semoga kandungan awak baik² saja ..aamin

2y ago

Harap bersabar..semoga rezeki sis akan dtg amin

sy pnah jdi cmtu sis..bleh jdi kndungan tu kkal n x kkal je..tp klau stakat drah tu ckit n biasa je yg kluar better sis jgn buat ape2 keja brat dlu..bnykkan rhat n mkn ubt folid asid or obimin utk kuatkn kndungan..sis bleh cuba cri kt farmasi..incase klau drah kluar brterusan sis kena pegi cek klinik..

Assalamualaikum saya nak tanya,saya check UPT naik 2 Line xpi samar , lepas 2 minggu lepastu keluar darah macam period ,mula mula keluar sikit je lepastu terus keluar banyak berketul macam period tu , jadinya saya nak tahu , sama ada saya pregnant atau tak

2y ago

sy pernh naik samar2 pastu keluar darah sy g jumpa doc doc ckp selagi xrasa sakit slgi tu jngn kcau apa apa .tunggu 2w lagi ..alhamdullillah bhsil dh selepas kguguran pertma hri tu

Klau ikut apa yg sy tau kalau upt +ve cm ni then ttba period cm biasa kmgkinan kehamilan kimia atau kandungan xmnjadi.. apa2 pon prgi klinik dulu sblm bka buku refer doc trus utk komfemkan apa2 pn 🤗

sya pernah jadi mcam tu.. 2/11 saya cek upt +.. then 9/11 ada bleeding,terus kehosp dr cek ckp kantung dah hilang n tggal sisa2 darah.. dr sahkan complete miscarige.. hope sis terus ke hosp ye..

saya pernah jadi . check upt samar samar , guna digital cakap pregnant. tapi masa week 5 turun darah & dokter scan tgk takda apa2 dlm rahim . dan check upt negative dah .

Sy pernah, doc ckp tunggu 2minggu selagi xrasa sakit jngn buat apa apa . Alhamdulillah dh masuk 5bulan

Saya rsa sis better trus refer hospital utk kes gini.. Smoga ada rezeki sis..

kalau bleeding takut tanda gugur

first day last period bila sis