Scan 6w1day tk nampak apa pun

cek upt positif, pi klinik nak scan. tak nmpk lansung apa apa. then doct ckp ada nmpk air blakang rahim. pstu sy ckp saya ad rasa cramp,lenguh2 belah kiri. sbb dh 6w doct tkot luar rahim. then doct bagi surat pi mahsuri medical centre utk cek dari bawah pulak. cek dari bawah tak da apa apa. doct cakap takda apa yang bengkak. air blakang rahim pun dia ckp sikit ja. dinding rahim pun tebal. doct cakap maybe masih kecil thats why tak nmpak. buat ujian darah, 2 hari lepastu dpt kputusan. Alhamdulillah, result smua ok. nxtweek pulak kena pi jumpa doct. ada tak yang sama macam ni :(

Scan 6w1day tk nampak apa pun
6 Balas

sebelum ni saya macam puan jugak.. mengandung kandungan kedua.. tapi ada kantung je.. kalau ikut period bulan 12 tahun lepas saya dah 4bulan tapi hanya nampak kantung sahaja.. janin heartbeat pun xada.. dan kantung tu xmembesar dari bulan 8 sampai 12 ,6w je.. 9/12/21 kantung tu jatuh sendiri... now saya tgah pregnant lagi... moga dipermudahkan urusan puan..

2y ago

sebulan lebih macam tu baru saya tau saya pregnant semula...

saya pun sama sis, masa first scan lps upt positif dlm 6weeks, doc ckp x nmpk apa lagi. nnti lg 2mggu buat scan lain. baru ni sy pegi hsptl sbb ada spotting sikit, doc scan baru nmpk kantung. InsyaAllah lg 2mggu scan utk tgk sepatutnya dh ada janin dgn jantung. InsyaAllah mudah2han semuanya okay

2y ago

InsyaAllah Aamiin

Saya … sama mcm kes sy tp dlm masa yg sama sy bleeding hari-ii . Esok nak pergi buat repeat scan balik nak tgk perkembangan bby mcmana , dia ade ke tak dlm kantung tu . Kalau ada rezeki alhamdulillah , kalau sebalik nya maybe sy ectopic pregnancy … jgn fikir yg bukan-ii k . Tenang aje byk kan istighfar

2y ago

Aaminn , mudah-mudahan … 🤲🏼

sy macam sy juga, sepatutnya ikut tarikh last period 24Januari,,kandungan dh masuk 7weeks,,scan doc kata tk nampak kantung. Upt buat berkali2 positif. Scan bawah pun tk nampak apa2,,doc suspek Kandungan Luar Rahim,, ambil darah esok keluar result. Semoga di permudahkan urusan kita ya sis 🤲

2y ago

InsyaAllah mudah2han semua baik2 je utk sis Aamiin

Sy pun mcmni...dah 7w pegi dua klinik suspect luar rahim..sbb xnampak..last g pakar cek dari bawah tapi nampak kecik sgt..and amik beta hcg..semoga urusan kite semua dipermudahkan..amin2

2y ago

inshaAllah amin. semoga dipermudahkan urusan kita smua

saya pon mcm ,mggu dpn atau 2 minggu lagi cek semulaa takot kantong kecik lgi . sy dah masuk 7 minggu pon still nampak, byk kan berehat jgn buat keja berat. takot bleeding