Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal

Hye mommies.. Penah x mommies alami mcm sy? Sy delay period almost 2 weeks.. 1st week sy cek upt - ve.. Tp sy sakit perut mcm sggugut xboleh tahan sy g jumpa doct..doct scan doct ckp xpregnant sbb xnmpk apa².. Doct ade ckp sy rs awk nk period kot sbb nampak rahim awk tebal mcm nk period.. Tp ade nampak telur.. So, doct suruh sy cek upt setiap mggu utk bln ni kalau - ve gk maknanya mmg bln ni sy xperiod sbb hormon.. Td sy cek lepas delay 2 mggu period n result die mcm ni.. Sblm ni confirm nmpk 1 line terang..arini 1 terang 1 kabur.. Ade mommies mcm sy? Doct kata mcm nk period tp at the end pregnant cuma lambat.. Mommies nmpk x yg line kabur tu?

Mggu Lepas Scan Doctor Kata Mcm Nak Period Sbb Rahim Tebal
81 Balas

Saya pernah buat upt samar, lewat period 40days something, then isnin pergi clinic, doc soh buat upt, hasil 1line, doc ckp tunggu je period, tak ada scan apa, then jumaat saya buat upt lagi sekali, naik 2line, sabtu pergi klinik lain, doc ckp pregnant 4w6d

2y ago

Mmg xperiod pon smpai skng dh 22w

Sebab tu kene tunggu beberapa minggu lagi…….baru la boleh di pasti kan…..sabar ya…memang rasa lama nak tunggu…tpi kene byk sabar….In Sha Allah klu rezeki x kemana…..jgn byk buat kerja je….byk kan rehat…kot la btul pregnant….

sya hritu dktr kta dh nk period ni sbb tu ad skit2 bwh perut ,scan rahim tebal ..lepas lmbt period 3hri terus cek samar2 mcm ni ..cek lg lepas 2mggu double line terang .. Alhamdulillah,rezki ..moga ad rzeki puan ye

wahh in Sha Allah pregnant tu sis. supposedly kalau mcm sy,delay period 2day pon da terang line dia. mungkin kitaran haid berbeza dan persenyawaan tu berbeza. xpa. tunggu lagi a few weeks. semoga ada rezeki🥰

alhamdulillah..sy dh selamat bersalin 31/10 aritu baby pon nk masuk 2 bln dh 🥰 lahir ketika usia 37weeks kene paksa bersalin sbb baby kecik..berat lahir 2.12kg 🤗

kan doktor dah cakap tgu seminggu mcm tu cek lg. dah positive tu blh la g jumpa doktor tu balik -_- jgn misleading bahasa mcm doktor taktau keja . puan sendiri ckp doktor suh cek setiap minggu.

Tahniah sis. Doakan saya jgk semua . Dah 12 hri period lambat check hari ke 10 still -ve . Nk tnggu ari ke-14 baru test lagii ..mintak2 dapat result positive untk sy dan suami

4y ago

Macam mana sis.. ? ape keputusan nyaa.. sbb saya pun baru lewat 10 hari..

ye macam saya jugak . tapi setiap mingu saya buat upt , last nak keputusan jgk saya beli clearblue punya , awak beli yang clearblue . ni macam positif tapi baru lagi . inshaallah ada tu

Mcm sy sis.. Sy dulu mcm 2 la..garis samar.. P scan dktor kata rahim tebal sama ada nk period atau pregnant.. Tgu lagi 2 minggu alhamduliilah memg pregnant.. Sekarang dh 23 week.. 😊

kalau saya , doc scan dulu kata kalau rahim menebal kemungkinan pregnant . time tu dah 6weeks . tapi tak tahu la pulak doc lain kata kalau rahim menebal tu tanda nak period . hihi

3y ago

haah, saya pun sama. Dr takde cakap tanda nak period. Harap saya betul2 pregnant 😇